www.car.cz
 

Roman Kresta má ma Acropolis povoleno jet nadoraz
     23.6.2005 13:54 - tisková zpráva


Barvy továrního týmu BP-Ford WRT budou v Řecku na Acropolis rally hájit piloti Toni Gardemeister a Roman Kresta. Oba mají před osmým světovým podnikem jasný úkol a to přidat. To ostatně před dvěma týdny oficiálně řekl také ředitel britského týmu Malcolm Wilson.

Devětadvacetiletý český jezdec Roman Kresta absolvoval náročnou Acropolis rally třikrát. Už se těším na start Acropolis rally, protože je to skvělá soutěž. Je ale určitě velmi náročná. Tratě jsou hodně rozbité, ale přesto se jede rychle. Cesty jsou široké a počítám s tím, že při druhých průjezdech už bude trať zametená. Některé úseky bych srovnal s rychlostními zkouškami na Kypru,“ řekl na úvod luhačovický pilot.

„Už jsem si také zjišťoval, jaké bude počasí a vypadá to na sucho a horko. To je pro mě dobrá informace. Mám rád takové podmínky, ale nevidím problém ani v tom, kdyby pršelo. Podmínky jsou totiž stejné pro všechny.“

„Ještě nikdy v minulosti jsem Acropolis rally nedokončil a byl bych rád, kdyby se mi letos podařilo dosáhnout dobrého výsledku. Malcolm mi řekl, že nemusím jet tak opatrně jako v předešlých soutěžích, tudíž určitě přidám hned od samého počátku. Je těžké odhadnout, jak to dopadne, ale rád bych byl v první šestici. Myslím, že s takovým výsledkem by byl spokojený také Malcolm,“ dodal na závěr Kresta.

Ředitel továrního týmu BP-Ford WRT Malcolm Wilson své rozhodnutí netajil a prohlásil, že oba jezdci mají příkaz jet naplno hned od začátku. Toni může jet naplno hned od prvního kilometru a doufám, že skončí na stupních vítězů. V posledních třech soutěžích jel Roman s vědomím, že musí dojet do cíle v pořádku. Z toho také pramenil jeho styl jízdy. Takové měl ale příkazy z týmu Ford. Odvedl skvělou práci a pokaždé bodoval. Nyní jsem mu povolil, že může jet naplno od prvního kilometru, abych viděl, co dokáže,“ dodal na závěr Wilson.

Zpracoval: RV FFK

 

http://www.fansforkresta.cz


 
 
Fotogalerie:   KOPNÁ 2005 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose