www.car.cz
 

FAS jednal o budoucnosti vozů třídy A8 a WRC. JEDOU dál !!!
     24.6.2005 15:09 - tisková zpráva


Profiko slavilo úspěch i na diplomatickém poli

 

V úterý proběhlo za účasti Profiko Rally Teamu a OMV Rally Teamu jednání Rally komise FAS o budoucnosti vozů třídy A8 na českých soutěžích v dalších letech.

 

 

Jedním z účastníků schůzky byl i Václav Pritzl, člen vedení Profiko Rally Teamu a spolujezdec Karla Trněného, kterého jsme se zeptali na cíl společného jednání a jeho výsledky: „V letošních NSŘ bylo pro příští rok předhlášeno zařazení vozů třídy A8 do zvláštní klasifikace, tedy mimo absolutní pořadí. Oslovil jsem proto předsedu Rally komise, pana Františka Rosického a on nás a zástupce OMV Rally Teamu přizval k jednání komise.

Jsme rádi, že jsme dostali příležitost předložit celou řadu našich nápadů, návrhů a argumentů. Prozatím se podařilo vyřešit ponechání á-osmiček, tedy i WRC, v absolutní klasifikaci. Pro příští roky zůstává zachován stávající stav. S tímto stanoviskem vyjádřili souhlas všichni přítomní členové komise a oficiálně bude rozhodnutí vyhlášeno v Bulletinu.“ 

Ne všechny návrhy však padly na úrodnou půdu, v několika věcech se stanoviska bohužel sblížit nepodařilo, například stále se nedospělo k dohodě ohledně Barum rallye. Opět Václav Pritzl: „Samozřejmě, že nejsme spokojeni s tím, že nemůžeme s našimi auty startovat na Barum rallye a jsme tak připraveni o možnost bojovat o body do MMČR, do něhož je zlínská soutěž zařazena.

Navrhli jsme několik možných řešení, ale bohužel ke změně nedošlo. Platí tedy, že Barum rallye se pojede bez naší účasti a to nás moc mrzí,“ dodal Václav Pritzl.

Tak alespoň jedna dobrá zpráva pro fanoušky automobilových soutěží. Nadále tedy budou posádky s vozy A8 a tedy i špičkovými speciály WRC reprezentující technické a technologické maximum ve vývoji soutěžních automobilů startovat jako plnohodnotní účastníci MMČR v rallye a nikoli v roli trpěných a v samostatné klasifikaci, kdesi na konci startovního pole.

 

 Milan Hauer

 

TISKOVÁ ZPRÁVA PROFIKO RALLY TEAMU


 
 
Fotogalerie:   KOPNÁ 2005 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose