www.car.cz
 

Acropolis: Využije Kresta systému Superrally a pojede zítra ?
     24.6.2005 15:32 - tisková zpráva


RZ 7 : K neuvěřitelné stíhací jízdě se v závěru prvního dne nadechl Sébastien Loeb a propracoval se do vedení. Před druhým Grönholmem si před sobotní etapou vytvořil šestivteřinový náskok.

Na fantastickém třetím místě je Carlos Sainz, který jede v letošním roce v tovární Xsaře WRC teprve druhou soutěž. Bramborová pozice patří jedničce továrního týmu BP-Ford WRT Tonimu Gardemeisterovi a Malcolm Wilson tak může být spokojený.

O tom, zda nastoupí Roman Kresta díky systému Superrally do dalších etap se ještě nerozhodlo.

Velkou smůlu měl v závěru dne Petter Solberg, který musel odjet šestý a sedmý test s poškozeným podvozkem a propadl se až na třináctou pozici. Na vedoucího Loeba ztrácí přes tři minuty.

Do cíle pátečního dne dorazila jediná Škodovka, kterou pilotuje Jani Paasonen. Ten se především díky problémům soupeřů dostal na dvanácté místo. O tom, zda Schwarz, či Tuohino odstartují do dalších etap, ještě není jasno.

Znovu se tak ukázalo, že Acropolis rally je sice velice rychlá soutěž, ale především drsná. Mezi odstoupivšími posádkami je také řada juniorských jezdců. Náš pilot Martin Prokop se tak dostal až na šestou pozici.

Zpracoval: RV FFK


 
 
Fotogalerie:   Kopná 2005 - foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose