www.car.cz
 

OCUP: Janák v Super Pole posunul rekord brněnské trati s octavií
     25.6.2005 20:50 - tisková zpráva


Janák v Super Pole posunul rekord brněnské trati s octavií

Tajemství Kopeckých zatím neodhaleno

 

Sobotní ráno bylo před dalším tropickým dnem ještě relativně vlahé. Kvalifikace systémem Super Pole tedy umožnila jezdcům dostat z vozů maximum. Jiří Janák potvrdil roli favorita, když zajel naprosto bezkonkurenční čas a své soupeře nechal o víc, než jednu vteřinu za sebou.

 

První šel na trať Gottwald, desátý z páteční kvalifikace a bohužel se mu nepodařilo své postavení na startovním roštu změnit. Devátý skončil Brejla, který se už i o den dříve trápil s nastavením auta. „Měli jsme technický problém se silentblokem a po jeho výměně se nějak nedaří naladit podvozek,“ svěřil se Václav. Osmý čas zajel Matějovký, sedmý Jandík, šestý Jupa, pátý Kopecký, čtvrtý Došek a třetí Dostál.Velice pěkné kolo zajel Bohuslav, který šel na trať jako sedmý v pořadí.

 

Už už to vypadalo, že Pole Position zůstane mosteckému jezdci, když přišla řada na Janáka. Už když vyjížděl na cílovou rovinku do ostrého kola,  v pravotočivé zatáčce proletěl koly za hranicí obrubníku a zvedl za sebou oblak prachu. Bylo jasné, že jde rezolutně za vítězstvím. Jeho průjezd okruhem nebyl sice úplně nejčistší, za vozem se mu efektně zaprášilo ještě na několika dalších místech, ale když proletěl cílem, časomíra se zastavila na hodnotě 2:25.136 a to znamenalo nejenom první pozici na startu odpoledního závodu, ale také nově ustavený rekord brněnského Masarykova okruhu s novou octavií.

 

 „No, nečekal jsem, že se to vydaří až takhle.  Ale věděl jsem, že to bude rychlé kolo, cítil jsem, že mi to prostě sedlo. A jak to mám všechno vysvětlit? Je to škola Kopeckých a taky perfektně nastavené auto,“ prozradil dvaadvacetiletý student práv.

 

V kuloárových diskusích se pak většina osazenstva shodla na faktu, že v nastavení podvozku pohárových octavií nové generace hrají podle všeho největší roli nové tlumiče, které umožňují třístupňové seřizování odpružení i propružení. Tajemství jejich naladění, na které přišel „profesor“ Pepa Kopecký, ovšem zatím nikdo neodhalil.

(25.6. 2005, 12,00)


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose