www.car.cz
 

FIA GT Brno: Kopeckého vítězný „návrat“ do octávia cupu
     27.6.2005 10:12 - tisková zpráva


Kopeckého vítězný „návrat“

 

Seriál Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup pokračoval na brněnském autodromu třetím závodem, který byl součástí zajímavého závodního víkendu Matador GT Challenge. Brněnský autodrom byl svědkem dočasného návratu továrního jezdce týmu Škoda Motorsport Jana Kopeckého za volant okruhové Octavie.

 

Jan Kopecký reprezentoval spolu s vedoucím mužem seriálu Jiřím Janákem tým Motorsport Kopecký a znovu potvrdil, že ze svých okruhových kvalit nic neztratil. Jan Kopecký je vítězem nejvyrovnanějšího českého okruhového seriálu z roku 2001 a svoji vysokou výkonnost potvrdil jedním vítězstvím a jedním druhým místem v Brně.

 

V měřeném tréninku se nejvíce vedlo Jiřímu Janákovi, o tři desetiny zpět zůstal Jan Kopecký a třetího času dosáhl Miroslav Jandík. Pochopitelně se oba jezdci týmu Motorsport Kopecký svými časy kvalifikovali do letošní noviky – Super Pole. Zde se oběma jezdcům vedlo částečně odlišně, neboť Jiří Janák zvítězil, ale Jan Kopecký dosáhl pátého času.

 

Úvodní závod odstartoval do sobotního dusného počasí, které znamenalo pro piloty velmi náročné podmínky. Jiří Janák od startu nenechal nikoho na pochybách, že vedoucí místo v seriálu nechce nikomu přepustit a celý závod se pochyboval na čele až do odmávnutí šachovnicovým praporkem. Jan Kopecký se již v úvodu závodu propracoval na třetí místo za Bohuslava. Čtvrtý jezdil Jupa, pátý Dostál a šestý Došek. Jan Kopecký nakonec projel cílem jako druhý za svým týmovým kolegou Jiřím Janákem.

 

Jiří Janák byl v cíli pochopitelně spokojený a znovu děkoval týmu Motorsport Kopecký, mechanikům a  Josefovi a Honzovi Kopeckým, kteří jej do tajů závodní jízdy na okruzích postupně zasvěcovali. „Jak jsem se snažil na začátku poodjet, docela jsem opotřeboval gumy a ty už pak v konci postupně odcházely. Auto celkově vadlo a vyšlo to jen tak tak do cíle. Pro příště musím zapracovat ještě na taktice,“ řekl šťastný Jiří Janák.

 

„Jirka jel moc rychle. Stačil se mi na začátku hodně vzdálit než jsem se dostal na druhé místo. Pak jsem jej dotahoval, ale na předjetí to pochopitelně tentokrát nebylo. Jirka podal výborný výkon,“ gratuloval Jan Kopecký svému kolegovi v týmu Motorsport Kopecký.

Do druhé jízdy startoval Jiří Janák ze šesté pozice a Jan Kopecký z pozice páté.

 

Závod byl odstartován po prudkém dešťové přeháňce, trať však rychle osychala a tak prakticky všichni zvolili suché pneumatiky slicky. Druhý závod výrazně poznamenaly četné kolize, kvůli kterým se především Jiří Janák ze zadních pozic propracovával obtížněji na čelo závodu. Jan Kopecký skvěle zvládl startovní proceduru a svoji rychlou jízdou se brzy propracoval na první místo, které si udržel až do cílové rovinky. Jiří Janák skončil třetí za Jiřím Jupou.

 

„Můj start je koncipován především jako přínos pro Motorsport Kopecký a já jsem si krásně zazávodil. S Honzou Dostálem se známe dlouhá léta, vlastně od dětství a náš souboj byl korektní. Trošku jsme do sebe v jednom momentě ťukli, ale jeho odchlíplá lišta na zadním nárazníku byla jen kosmetická záležitost, o nic moc nešlo,“ sdělil Jan Kopecký při tiskové konferenci po závodě.

 

Jiří Janák byl spokojený i s bronzovým stupínkem, neboť i nadále vévodí okruhovému seriálu Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup. „Ne, naopak jsem spokojený a znamená to další body. Pořád se vyhrávat prostě nedá. Závod se mi taky líbil, i když na začátku to byla trochu divočina. Že se pak kluci vyautovali navzájem, mi samozřejmě přišlo vhod,“ hodnotil druhý závod Jiří Janák.

 

 

Pořadí po třetím závodním víkendu:

1.Jiří JANÁK (Motorsport Kopecký) 144, 2.Jan Dostál 80, 3.Václav Brejla 66, 4.Michal Matějovský 53, 5.Jiří Jupa 51, 8.Jan KOPECKÝ (Motorsport Kopecký) 47 (startoval pouze v jediném víkendu).


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose