www.car.cz
 

Milan Liška pojede Bohemii po čtyřech letech s Jugasem s Billy Latifem
     28.6.2005 00:35 - tisková zpráva


  Dva vozy nasazuje do letošní automobilové Bohemia Rallye plzeňský tým Klub Fox Racing. Milan Liška usedne opět do vozu Mitsubishi Lancer EVO VIII upraveným pro skupinu produkčních automobilů a Marcel Tuček se na trať vydá s upravenou Škodou Fabia RS 1.9 TDI ve třídě dieselových speciálů.

    

 Po téměř čtyřech sezonách dojde v týmu ke změně. Navigátora Jaroslava Jugase, který v týmu Klub Fox Racing působil od Barum Rallye 2001, nahradí v Liškově posádce v Bohemia Rallye muž rovněž ze Zlínska – Billy Latif.

 

     O uplynulém víkendu jsme se sešli ve Zlíne a vyzkoušeli jsme si spolupráci na jedné z erzet Rallyesprintu Kopná. Nečekám nějaké komplikace, Billy je dostatečně zkušeným spolujezdcem a měl jsem na něho řadu doporučení,“ uvedl Milan Liška. „Po téměř čtyřech letech pojedu velký podnik s někým jiným než s Jardou Jugasem. Ve sprintech jsem startoval s Petrou Mynářovou, takže jsem na změny zvyklý.“

 

     Rallye Bohemia bude s největší pravděpodobností dalším „tropickým“ podnikem českého mistrovství. Liška by tady rád navázal na časy, které dosahoval za horkého počasí ve druhé etapě SEAT Rallye v Českém Krumově či v Rallyesprintu Kopná. V obou případech se pohyboval v první desítce absolutní klasifikace.

 

     Časy z Krumlova bych bral, ale chci se na Bohemce vyhnout tomu, co mě potkalo právě v Krumlově hned na začátku. Měnili jsme tam totiž v erzetě gumu a ztrátu jsem pak horko těžko doháněl. A to bych skutečně nerad opakoval. Byla to velká smůla,“ vysvětlil Liška.

 

     Tučkova Škoda Fabia RS 1.9 TDI prošla před Rallye Bohemia větší opravou. Navíc dostala novou převodovku a úpravou prošla řídící jednotka přeplňovaného dieselového motoru.

    Využili jsme plně homologace a Tuček bude mít k dispozici šestistupňovou skříň s jemným odstupňováním. Snížila se tím maximální rychlost vozu, ale akcelerace šla nahoru. A to hodně výrazně. Nový čip zvedl výkon motoru až na hranici dvou set koní,“ sdělil šéf plzeňské stáje Milan Liška.

 

     Marcel Tuček, jehož bude v dvaatřicátém ročníku této rallye navigovat tradiční spolujezdec Václav Tesař, se těší především na rychlostní zkoušky v okolí Železného Brodu. Ty považuje za náročné a považuje je za ozdobu Bohemie.

 

     Tady je to paráda, erzety mají délku okolo dvaceti kilometrů a silnice jde ze zatáčky do zatáčky. Prostě hodně náročné úseky, budou toho tady plné ruce i nohy. Jezdilo se tady v dobách, kdy jsem tady ještě coby mladík startoval se škodovkou-kupátkem. Tehdy to ještě nebyla Bohemia, ale název byl Škoda rallye. Znám to tady dobře a už se těším. Ostatně na Bohemku jsem se těšil pokaždé,“ prohlásil Marcel Tuček.

 

     Liška s jeho slovy jen souhlasí. „Od doby, kdy stojí v čele ředitelství Bohemie pan Běla, tak se to technická soutěž. Tratě jsou parádní a všechno klape tak, jak má. Jen jde o počasí. Tuším, že přijde déšť. Ale i ten k této rallye patří,“ doplnil Milan Liška.

 

 

                                                                                            Pavel Kestler st., Klub Fox Racing


 
 
Fotogalerie:   Šumava 2005 od Radka Rochelta

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose