www.car.cz
 

Test pneumatik na mosteckém okruhu
     30.6.2005 14:48 - tisková zpráva


V minulých dnech se na dráze mosteckého okruhu opět odehrávaly nejen komerční a klubové akce, ale proběhl zde také jeden poměrně významný test závodního obutí. Púchovský MATADOR chce vstoupit i do segmentu devatenáctipalcových sportovních plášťů a kde jinde existuje lepší možnost zevrubného otestování prototypů, než právě v Mostě.


Testovacím pilotem byl jezdec Bohemia Racing Teamu Štefan Rosina ml. na stroji AUDI A4 ST, s nímž se účastní závodů okruhového šampionátu České i Slovenské republiky.  "Zkoušeli jsme zcela nový sportovní plášť. K dispozici bylo několik značek konkurenčních gum a také matadorské pláště vyrobené z několika typů směsi a s různými konstrukčními variantami. Šlo o porovnávání jejich vlastností a bylo nutné jet skutečně na hraně.

Stále platí, že v kulminaci jsou sice trošku pomalejší, ale zase bodují neuvěřitelně dlouhou výdrží a naprosto stabilním chováním. Vybrali jsme dva nejlepší typy a vývojáři budou pokračovat v další práci," líčil Štefan, kterého hned o následujícím víkendu v Brně v rámci MATADOR GT Challenge čeká start  v sobotním tříhodinovém závodě.

V něm se bude střídat s Milanem Maděryčem. V neděli jej pak čeká opět  třináctikolový sprint. 

V červenci by měl jet závod v belgickém Spa v rámci Pirelli Touring Car Trophy a pak pro změnu Závod do vrchu Baba ma Slovensku. V polovině srpna se pak opět představí publiku v Mostě při RWE Transgas Sports Car Challenge 2005.


 
 
Fotogalerie:   Oldtimerfest Slavkov od Tondy a Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose