www.car.cz
 

Na mosteckém okruhu to jde i bez motorů - na kolech i s hokejkou ....
     30.6.2005 15:09 - tisková zpráva


Hned dvě nemotoristické akce za sebou se odehrály v areálu mosteckého Autodromu Duhové Energie. V úterý 21. června se na zdejší dráze sešli atleti při tradičním Běhu olympijského dne. Ve středu 22. června pak zdejší dráhu využili malí hokejisté z HC Most, aby si na kolech vylepšili kondici.


Běh olympijského dne se na mosteckém okruhu konal už mnohokrát a i letos se jeho hlavním organizátorem stal ing. Karel Tittelbach. Tato sportovně- propagační akce je pořádána u příležitosti založení Mezinárodního olympijského výboru pod hlavičkou Českého olympijského výboru ve 14 městech v celé České republice a účastní se jí celkem na 8.000 závodních i amatérských sportovců včetně mládeže. Mostecký silniční běh na Autodromu není výjimečný pouze prostředím konání, ale má svá specifika i ve způsobu startu, kdy běžci startují s časovými handicapy dle věkových kategorií.

"Letošní ročník, stejně jako ty předešlé, nalezl na mosteckém okruhu ideální zázemí a podmínky jak pro organizátory, tak pro samotné sportovce. Není tedy divu, že se do prostředí ryze motoristického rádi vrací i atleti," pochvaloval si Tittelbach.
V samostatném závodě v kategorii veteránů nad 70let na 4,1km zvítězil Václav MIKOLÁŠ (19:23min) před Václavem SLAPNIČKOU (45:42min). V kategorii Juniorů na 4,1km pak zvítězil Geoffrey BREJCHA časem 23:09min před Davidem a Tomášem ONDRÁŠKOVÝMI (31:07min), v kategorii Juniorek zvítězila Eva KOLAŘÍKOVÁ (20:57min.)


Celkovým vítězem Běhu olympijského dne 2005 v Mostě se stal František KARLÍK z týmu SKP Most (nejlepším čistým časem 29:11min.), před Ivanem KYSELÝM z VTŽ Chomutov ( 31:05min ) a mosteckým Janem VODOU (32:04min.).


Stejně jako atleti využili i trenéři mosteckého hokejového potěru faktu, že mostecká trať je každý den po osmnácté hodině k dispozici každému, kdo má zájem o jakoukoli sportovní nemotoristickou aktivitu. Malí hokejisti budoucích druhých a třetích tříd tedy dostali v zájmu posilování nohou naloženy hned čtyři okruhy a jízda po závodní dráze pro ně byla nejen mnohem zajímavější, ale především bezpečnější, než na běžných silnicích za provozu.


"Dá se znovu jenom zopakovat, že každý, kdo přijde a bude mít zájem, může na naší dráze jezdit na kole, na kolečkových bruslích, či běhat. Samozřejmě až po osmnácté hodině, kdy končí komerční testovací program, ale to je v létě ideální čas, alespoň už nebývá vedro. Nikdo také nemůže předpokládat, že podobné akce budeme přímo organizovat naší pořadatelskou službou. Jsme ale otevření k jednání a pokud kdokoli přijde a objedná se, má možnost našeho areálu využít," uzavřel sportovní ředitel mosteckého okruhu Gerhard Ittner.

 

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose