www.car.cz
 

Mugello: Jarek Janiš i Jan Charouz po trénincích - mohlo by to být i lepší
     3.7.2005 10:28 - tisková zpráva


Ma-Con Charouz Junior Team – Mugello, kvalifikace - (02.07.05)

Oba čeští jezdci Ma-Con Charouz Junior týmu po kvalifikaci v Mugellu cítí, že jejich výsledné pozice neodrážejí reálné možnosti a v zítřejším závodu jsou odhodláni své umístění vylepšit. Jarek Janiš odstartuje z osmého a Jan Charouz 14. místa.

O postavení na startu rozhodla hned první kvalifikace, v průběhu dne se totiž v Mugellu výrazně oteplilo a ve druhé kvalifikaci byla trať výrazně pomalejší. Janiš použil obě sady nových pneumatik v ranní kvalifikaci, zatímco Charouz si jednu nechal na odpoledne. Ve druhé kvalifikaci zajeli Janiš s Charouzem čtvrtý resp. šestý čas, jenže ke zlepšení postavení na startu to nestačilo.

Jarek Janiš:Není to výsledek, ve který jsme doufali a závod bude o to těžší. Při obou pokusech na nových sadách pneumatik jsem měl smůlu na to, že jsem dojel pomalejšího jezdce. Na první řadu to dnes nebylo, ale do první pětky bych se dostal. Pro tým to není snadný víkend, jsme tady poprvé a neustále se učíme. V závodu bude důležitý start, dlouhá cílová rovinka by měla dávat i slušné možnosti pro předjetí.

Jan Charouz:Věděli jsme, že trať bude ráno rychlejší, ale věděl jsem, že potřebuji více kol k získání větší jistoty. Proto jsem dopoledne příliš neriskoval a nechali jsme si jednu novou sadu pneumatik na odpoledne. Ve druhé kvalifikaci jsem byl šestý, ale trať byla asi o sekundu pomalejší. Už si na této trati více věřím a zítra chci mé umístění vylepšit.

Výsledky z dnešní kvalifikace naleznete na stránkách Jarka Janiše (www.jarek-janis.cz).

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   FIA GT v Brně 2005 od Marka Repky

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose