www.car.cz
 

Jarda Honzík o úspěšném startu v Brně
     4.7.2005 12:56 - Pavel Jelínek


Dnes přidáváme ještě  pár pocitů Jaroslava Honzíka seniora ze závodů Letní ceny v Brně, kde divize 4 jela společně s gétéčky- tedy závody FIA GT. Otec a syn Honzíkové si  se svým Renaultem Clio ve vytrvalostním závodě vyjeli pěknou broznovou medaili.

"Kdyby mi někdo řekl před závodem, že budeme ve dvou litrech třetí a celkově jedenáctí, tak bych si myslel, že je hodně velký optimista! Konkurence byla obrovská! Těch Alf a Poláků, hrůza! Jenže závody trvají tři hodiny a vedro bylo jak v pekle.....

Zatímco Jára s Petrem trénovali, já studoval soupeře, jejich průjezdy a
časy. Podle toho jsem udělal taktiku na závod a ta při jejím dodržování  a s parádním výkonem jezdců  přinesla úspěch. A to jsme  ještě zastávkou v depu přišli dokonce o druhý flek!

Jára vyjel 40 ti vteřinový náskok na jednu z Alf a jel za Audi BRTu. Ale my nemáme automatické hevery na autě, takže jsme nabrali o minutu a půl více ztráty. No a pak jsme v druhé části museli trochu zvolnit, protože nám odešly brzdy (vypadly destičky!) a předek dost vibroval (přestřižený šroub kola!).

Ale vydrželi jsme a auto dovezli na bednu! Jinak to byl krásný víkend, počasí nám vyhovovalo, škoda, že nepršelo už na vytrvalostní závod! Petr (Minářík) jel při své okruhové premiéře moc dobře, počasí ho trochu trápilo. To by spíše vyhovovalo Járovi, zajel bezchybný závod a velice dobrý výsledek! Nechal za sebou mnoho výkonějších strojů a hlavně zkušenějších závodníků!

Na Mosteckém okruhu to budeme mít těžší - vzhledem ke zdejším dlouhým rovinkám. Ale minule jsme tam byli druzí, takže zase budeme bojovat a třeba nám pomůže počasí!

Jinak jsem byl hrozně překvapený v Brně při sprintu výjezdem Safety caru. Nepochopím, když byl vyhlášen mokrý závod, že se kvůli dešti a to ještě drobnému, závod přerušuje !? Myslím, že to závod dost poškodilo!

No a jezdce, co vyjeli na mokrých (to já bych na nich nejel), asi ještě víc!


Zdravíme všechny fanoušky motoristického sportu a těšíme se na ně v srpnu na Mosteckém autodromu!"

tolik Jaroslav Honzík, jezdec Commerz Racing týmu

 

oficiální stránky  týmu najdete zde: http://www.commerzracing.com/


 
 
Fotogalerie:   FIA GT v Brně 2005 od Marka Repky

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose