www.car.cz
 

Václav Pech jun. v pohodě druhý na Rallye Bohemia
     6.7.2005 22:33 - tisková zpráva


Druhé místo v absolutním pořadí Rallye Bohemia získala pro svůj team posádka z Plzně Václav Pech jun. – Petr Uhel, když se před ně dokázal dostat pouze Kopecký s tovární fabií WRC.

Václav Pech jun. tak získal důležité body do mistrovské tabulky na soutěži, která byla pátým podnikem letošního domácího šampionátu, ale také byla zařazena jako soutěž FIA mistrovství Evropy s koeficientem 10. Na startu se sešlo celkem přes sto posádek a řada z nich přijela ze zahraničí.

Rallye Bohemia zahájila páteční superspeciálkou na autodromu v Sosnové, kdy v paralelních jízdách poměřovaly jednotlivé posádky své kvality. Přes naprostou nepřízeň počasí, kdy na dráhu okruhu dopadaly doslova provazy vody, sledovalo souboje na trati značné množství diváků.

 „Prolog v Sosnové je ze všeho nejvíc šou pro lidi a jistě platí pravidlo, že tady se rallye nevyhrává, ale může se zde hodně ztratit. Za takového počasí se muselo jet opravdu velmi opatrně aby nedošlo ke kolizi s betonovými svodidly kolem trati. Ostatně o tom by mohl nejlépe vyprávět jeden z našich největších soupeřů Štěpán Vojtěch, který zde vylomil kolo. I my jsme v jednom místě byli mimo trať a ztratili jsme nějaký čas jízdou po mokrém trávníku,“ hodnotí svou jízdu v úvodu soutěže Václav Pech jun.

Ten do první etapy nastupoval z druhé pozice a během sobotního dopoledne sváděl boj o stupně vítězů s Vojtěchem a Kopeckým. „Sobotní etapa Rallye Bohemia je opravdovou ozdobou nejen této soutěže, ale řekl bych celého domácího šampionátu. Jeli jsme dnes již klasické úseky v okolí Liberce a Jablonce, které letos pořadatelé poskládaly do čtyř vesměs dlouhých rychlostních zkoušek, kde se střídá tempo i charakter tratě od rychlých úseků po kvalitním asfaltu až po velmi technické pasáže po rozbitých horských cestičkách plných štěrku a kamení.

Navíc vše ztěžovalo nestálé počasí, kdy po ránu na většinu tratě ještě dopadaly dešťové kapky, ale odpoledne se již jelo za úmorného vedra po zcela oschlé cestě. Pokoušeli jsme se udržet kontakt s vedoucím Kopecký, ale převaha jeho techniky nám to nedovolila,“ říká k průběhu soutěže během sobotní etapy jezdec EuroOil teamu. V závěru soboty chyboval  Pechův největší soupeř v boji o domácí titul Štěpán Vojtěch a urazil kolo. Tím se Pechův náskok na druhém místě na ostatní soutěžící ještě více zvětšil.

Třetí den soutěže čekalo na jezdce závěrečných zhruba šedesát kilometrů rychlostních zkoušek na tradičních úsecích Březovice – Bezdědice a Skalsko – Vinec. „Tyhle rychlosty se jezdí každý rok a myslím, že už zkušenější jezdce nemohou ničím překvapit. Dobře je znám a moje časová ztráta na Kopeckého v čele i dostatečný náskok na naše pronásledovatele mi poskytly prostor, abych také mohl jednou myslet na diváky. Zvolnili jsme trochu tempo a využili každé příležitosti k předvedení nějakého pěkného průjezdu zátáčkou ve smyku.

 Myslím, že tolik smyků jako během nedělních čtyřech RZ jsem snad od začátku letošního roku neudělal a doufám, že se fanoušci kolem trati dobře bavili. Z druhého místa mám velkou radost a i celkově jsme si tenhle ročník Bohemie opravdu užíval, opravdu jsme se pěkně svezli,“ hodnotí ještě své vystoupení na mladoboleslavské soutěži Václav Pech jun.

EuroOil team nyní čeká start na rallyesprintu v Blovicích. Tuto soutěž považuje Václav Pech jun. za domácí již zde celkem pětkrát zvítězil. „Na Rallye Úslava v Blovicích se již těším a chtěl bych i touto cestou pozvat všechny diváky do Blovic,“ říká na závěr Václav Pech jun. 


Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz

 

 

 Konečné výsledky 32. Rallye Bohemia 2005

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Kopecký-Schovánek

Pech-Uhel

Triner-Hůlka

Vojtěch-Ernst

Trněný-Pritzl

Štajf-Černoch

Béreš-Starý

Peták-Benešová

Vlček-Pech

Tlusťák-Dědic

Škoda Fabia WRC

Ford Focus WRC

Škoda Octavia WRC

Peugeot 206 WRC

Škoda Octavia WRC

Subaru Impreza Sti

Subaru Impreza Sti

Renault Clio S1600

Mitsubishi Lancer EVO VI

Citroën Saxo Kit Car

2h07'12"8

+2'56"0

+7'04"1

+7'22"9

+8'06"3

+12'01"8

+12'20"6

+14'01"1

+14'37"3

+15'28"9


 
 
Fotogalerie:   Rallye Bohemia 2005, foto Ivo Nesrovnal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose