www.car.cz
 

Matějovského tým přijel do letního Brna v plném nasazení
     8.7.2005 23:37 - tisková zpráva


Brněnské vedro i voda, úspěchy i technická smůla

INTERNET EXPRES Prima Team se zúčastnil brněnského víkendu MATADOR GT Challenge 2005 ve skutečně plném nasazení. V závodech Divize 4 byly týmové vozy zapsány ve většině kubatur.

Zatímco sobotní závody se jely v úmorném vedru, kdy teplota v kokpitech dosahovala astronomických hodnot a pro jezdce znamenala taková jízda skutečně extrémní vypětí, v neděli přišel déšť a ten zase významně poznamenal průběh sprintu.

Už v kvalifikacích se potvrzovalo, že mezi čtrnáctistovkami bude dominovat Jirka Skula na fabii a průběh dramatického víkendu pak potvrdil, že nejmladší pilot startovního pole je výrazným zástupcem českého závodnického potěru.

Nejenom že v sobotní tříhodinovce spolu s Adamem Koutem s přehledem vyhráli svou třídu, ale nechali za sebou mnoho vozů přihlášených v podstatně silnějších kubaturách. V nedělním sprintu vozů do 1600 ccm pak Jirka opět nenechal nikoho na pochybách o svém umění a o skvěle připraveném autě. Startoval sice až ze samého konce, z boxů, ale opět za sebou nechal všechny soupeře se silnějšími vozy a druhému Machalíkovi se šestnáctistovkovým pick-upem nadělil po deseti odjetých kolech přes dvacet sekund! Nejlepší kolo závodu měl Jirka mimochodem o pět sekund lepší, než právě Machalík.

Naprosto stabilní výkony opět podával Honza Urban s pick -upem, který nejdříve v sobotní tříhodinovce dojel spolu s Lindou Kozákovou na druhém místě ve své třídě. Rychlejší byla jen polská posádka na Hondě Civic. Ve sprintu byl Jan Urban nakonec čtvrtý absolutně a ve své kubatuře skončil opět na stříbrné pozici. Žluté kombinézy byly tedy zase k vidění na stupních vítězů a sbírka získaných věnců a pohárů se utěšeně rozrostla.

Technická a závodnická smůla naopak pronásledovala obě Alfy Romeo. Tříhodinovka skončila pro posádku Jura Šedivý - Mirek Forman předčasně už po hodině a čtvrt, když na voze přestalo fungovat dobíjení, motor ztrácel tlak oleje a Juraj se tedy raději vrátil z trati do týmového zázemí. V kvalifikaci pro nedělní sprint byl Mirek Forman s Alfou 156 čtrnáctý absolutně a třetí ve své objemové třídě.

Jak už zaznělo, závod byl ale zkomplikován deštěm a výjezdem Safety Caru. Na vodě byli oproti Alfě Romeo znevýhodněni soupeři na silnějších vozech se zadním náhonem. V samém závěru závodu se pak ale Mirek v souboji s AUDI TT DTM polského Janusze Rafala dostal do kontaktu a bohužel šel z trati ven. Byl tedy klasifikován osmnáctý absolutně a devátý ve třídě do 2000 ccm.

I tak ale šlo o víkend, v němž INTERNET EXPRES Prima Team nasbíral další body do hodnocení soutěžících a získal také zdravou motivaci pro pokračování závodů okruhového šampionátu, které se koná v polovině srpna v Mostě.

• výsledky •         • fotografie

 
 
Fotogalerie:   Tým Commerz Racing na letním Brně 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose