www.car.cz
 

Roman Kresta chce při premiéře v Argentině uspět
     9.7.2005 00:11 - tisková zpráva


Roman Kresta se pokusí v Argentině bodovat

Pilot továrního týmu BP-Ford WRT Toni Gardemeister doufá, že bude moci zopakovat umístění z Acropolis rally také v Argentině. Finský jezdec je nyní v šampionátu jezdců na třetím místě. Druhým nominovaným jezdcem bude v Jižní Americe český pilot Roman Kresta, kterého bude navigovat Jan Možný.

Toni Gardemeister nahradil na místě jedničky týmu Markko Märtina, který přešel k týmu Peugeot Sport. „Můj výkon v Řecku byl skvělý. Byl to jeden z nejlepších, jaký jsem ve své kariéře předvedl. Navíc Focus WRC fungoval bezchybně a to mi hodně pomohlo. Pokud to zopakuji také v Argentině, tak určitě dosáhnu znovu kvalitního výsledku,“ řekl Fin.

Týmový kolega Gardemeistera Roman Kresta bude v Argentině startovat poprvé. Jeho spolujezdec Jan Možný navíc bude mít okolo hrudníku pás, aby jej tolik nebolela naražená žebra. Českou posádku tudíž určitě nečeká jednoduchý víkend.

„Bude to náročná rally, ale v přípravě jsme nic nepodcenili. Cvičil jsem, běhal a jezdil na kole. V Argentině by nemělo být takové horko, ale těžká rally to bude především z toho důvodu, že jsem tam ještě nestartoval. Pro Honzu to bude náročné, ale věřím, že to zvládne,“ dodal Kresta.

Zpracoval: RV FFK

více:

http://www.fansforkresta.cz

http://www.bpa.cz


 
 
Fotogalerie:   Rallye Acropolis 2005 od Martina Viďourka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose