www.car.cz
 

Katka Trojanová bojovala na Bohemii až do konce
     9.7.2005 00:26 - tisková zpráva


Vedle Antonína Tlusťáka, jemuž se věnovala předchozí zpráva, nasazoval při Rallye Bohemia Motocar Sport Zádveřice další tři vozy. Cíl však bylo dopřáno spatřit Kateřině Trojanové, jediné ženě za volantem, která do soutěže odstartovala. Josef Koukola a Pavel Musil doplatili na příliš chlapácké zacházení se svými vozy. 

 

Když se Josef Koukola po Matadoru dostal na čelo tabulky třídy N3, jistě ani nemyslel na to, že po dalších dvou soutěžích bude jeho jasné vedení pryč a že dokonce klesne díky dvěma nedojetým soutěžím až na třetí příčku. Stalo se. Po odstoupení v Krumlově si i z Rallye Bohemia udělal příliš krátký sprint. Pátý čas v Sosnové by nebyl nic hrozného a ani o místo horší umístění na první sobotní erzetě by nedávalo důvod k panice. Vždyť byl jen o dvě vteřiny pomalejší, než pozdější vítěz Patrik Sandell ze Švédska, kdyby…

 

Ano kdyby na této vložce nedostal defekt a snad rozladěním z dalšího časového manka na začátku soutěže ztratil na chvilku koncentraci a špatně zařadil třetí rychlostní stupeň. Jestli je Honda Civic Type-R na něco náchylná, tak je to zacházení s převodovkou, takže se není čemu divit, že třetí rychlostní zkoušku již Pepa absolvoval volným tempem, aby skříň ještě více netrpěla a v následném servisu po dohodě s týmem odstoupil.

 

Škoda, ale nic ještě není ztraceno. Do konce sezony zbývají tři soutěže a Josef Koukola startující na Bohemii s Rudolfem Kouřilem, ztrácí na vedoucího Petra Křížka pět bodíků. Důležité však je na následující Barum rallye (a nejen tam) dojet až do cíle a bodovat.

 

Poslední sobotní servis znamenal konečnou i pro Pavla Musila s Lubomírem Popelkou. Startovali s Hondou Civic 1,6 VTi ve třídě N1600. Pavel Musil svými starty s Fordem Escort RS Cosworth dokázal, že je jezdec pevných nervů a bojovného srdce. Bohužel, to co si nechal líbit robustně postavený cosworth, nesnesl nepoměrně subtilněji konstruovaný civic, který takové zacházení posádce oplácel přehřátými brzdami, nebo ohnutými rameny. Pavel Musil postupně nabral velkou časovou ztrátu, takže v sobotu večer padlo rozhodnutí dál v soutěži nepokračovat.

 

V poli posádek vydávajících se v neděli na závěrečné čtyři rychlostní zkoušky tak se zádveřickým vozem zůstala jen Kateřina Trojanová. Spolu Janou Pluhařovou bezpečně zvládly nástrahy mokré a později i snad ještě zrádnější osychající trati, takže se mohly postupně z původně osmé příčky ve třídě propracovat na páté místo, na kterém končily první den. Nedělní první vložka jim pak přinesla postup na místo čtvrté.

 

Později se však přes ně přehnal domácí Petr Grafek. Ten ale udělal při předčasném dojezdu k rampě chybu, za kterou dostal penalizaci a Katka s Janou se šly opět před něj. Čtvrtá příčka jim patří i v tabulce třídy N1600 a to přesto, že absolvovaly jen tři  z dosud šesti odjetých soutěží.  Deset bodů Kačce stačilo i k posunu do čela tabulky dámského poháru.

 

Obě závodnice dokázaly, že na takto náročné soutěži je nejdůležitější zachování si zdravého odstupu a chladné hlavy. Jen díky tomu je možné absolvovat všechny předepsané kilometry a ještě mít radost z umístění. Po zásluze v cíli sklidily pochvalu nejen od členů týmu, ale i od diváků na cílové rampě.

 

Milan Hauer

www.motorsport-review.cz

 

Tisková informace MOTOCARSPORT Zádveřice

http://www.motocarsport.com


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose