www.car.cz
 

Nurburgring: Buggyry v kvalifikacích úspěšné! Stříbro a bronz
     10.7.2005 10:42 - tisková zpráva


Buggyry zatím úspěšné!

Body za druhé a třetí místo si vyjeli v dopoledních bodovaných kvalifikacích jezdci týmu Buggyra International Racing Systém Gerd Koerber a David Vršecký. Tyto výsledky jim pak zaručily start do pohárového závodu ze druhé a třetí řady.

Gerd Koerber, který se mohl cítit právem poškozený včerejším rozhodnutím FIA (přestože jeho skupina jela svůj měřený trénink za podstatně horších klimatických podmínek, bylo rozhodnuto o tom, že pro start do kvalifikace nebudou rozhodující dosažená umístění v jednotlivých skupinách, ale celkové časy) odjel svou kvalifikační jízdu s přehledem.
 
Po startu se sice před něj dostal pološíleným manévrem José Rodriguez, německý šampión se ovšem vrátil na své druhé místo hned v další zatáčce. Po zbylých devět kol se držel v závěsu za vedoucím Hahnem (Mercedes) a v poklidu si dojel pro cenných devět bodů. „Nemělo cenu bezhlavě riskovat, Jochen jel skutečně velmi dobře, teď se musím soustředit na pohárovou jízdu,“ řekl Gerd bezprostředně do dojezdu.

Podstatně dramatičtější kvalifikaci jel jeho týmový kolega David Vršecký. Ten po startu neudržel své původně druhé místo, když se před něj natlačil Allgauer. David se ale nenechal vyvézt z míry a ještě v průběhu prvního kola se zdařilým manévrem vrátil na druhou pozici. Dalších šest kol se pak snažil dostat před Albaceteho, španělský jezdec však předváděl mistrovskou jízdu. Vše podstatné se pak událo v samém závěru kvalifikace.
 
Na konci sedmého kola došlo nejdříve k drobnému kontaktu mezi Vršeckým a Albacetem, v nájezdu do osmého kola ovšem David probrzdil zatáčku, na několik sekund se dostal mimo trať, čehož využil na třetím místě jedoucí Allgaeur. V závěrečných třech kolech pak Vršecký bojoval seč mohl, na lepší, než třetí místo to však nestačilo.
 
„I o tom je závodění. Myslel jsem si, že se před Antonia dostanu, udělal to ale chytře, neměl jsem šanci. V další zatáčce jsem pak byl hodně rychlý a šel mimo. Třetí místo považuji za slušné, stejnému umístění bych se nebránil ani v pohárovém závodě.“
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Ofroadový Tom-Car 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose