www.car.cz
 

Pavla Kundráta poslala na střechu v Prachaticích technická závada řízení
     13.7.2005 23:12 - tisková zpráva


Opakující se problémy Pavla Kundráta se servořízením kitové felicie vyvrcholily minulý víkend při třetí soutěži ČMPR v Prachaticích. Spolu s mechanikem Zbyňkem Pilsem skončili během druhé rychlostní zkoušky na střeše a museli odstoupit ze slibně rozjeté soutěže.

 

Výborný čas z první erzety znamenal pro českokrumlovskou posádku šestou příčku absolutního pořadí za čtyřmi vozy značky Mitsubishi a Petrem Zedníkem s dvoulitrovým Fordem Escort Maxi Kit Car. Hned v první zatáčce rallye však vypadla hadice zpátečky od servořízení, z něhož začal okamžitě vytékat olej a Pavel Kundrát musel bez něho absolvovat celý úvodní test.

 

„Při přejezdu na start druhé erzety jsme u pumpy koupili olej a závadu provizorně opravili. Asi na pátém kilometru za obcí Žitná ale najednou ztuhlo řízení a auto samo odbočilo doleva mimo trať. Snažil jsem se ho dostat zpátky na cestu, což se na okamžik povedlo.

Odpor volantu mi ale nedovolil udržet se na silnici a znovu jsme sjeli do přikopu, kde ale byla nějaká nerovnost, která nás otočila proti mezi. Zakopli jsme a převalili se na střechu,“ popisoval nehodu Pavel Kundrát.

 

Naštěstí nám tato havárie neublížila a auto je vlastně také celkem v pořádku. Už bylo v karosárně, teď ho čeká lakovna, repase motoru a problémového řízení. Snad se předešlé potíže podaří vyřešit, jinak budeme závodit stylem kamikadze. Co k tomu mám víc říct…“ dodal znechucený jezdec.

 

Na týmových stránkách www.kundratmotorsport.cz si můžete stáhnout video z havárie pořízené kamerou umístěné přímo v našem soutěžním voze.

 

Pavel Kacerovský

Kundrát Motorsport


 
 
Fotogalerie:   Rallye Prachatice 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose