www.car.cz
 

Bohemie: Josef Sedláček si suverénně udržel první místo v FCupu
     14.7.2005 09:48 - tisková zpráva


Sedláček si suverénně udržel první místo

Pro vítězství v rámci Škoda Fabia Rallye Cupu si na letošní Rallye Bohemia bezpečně dojela posádka Josef Sedláček – Roman Vorel, která tím zvyšuje svůj celkový náskok v poháru o dalších 20 bodů. Druhé místo dnes stejně suverénně na všech rychlostních zkouškách udrželi Antonín Novák s Jiřím Vajďákem.
 
Třetí pozici si v dramatickém souboji v závěrečné RZ vybojoval Ladislav Kopelent, kterému se na poslední chvíli podařilo vyrovnat ztrátu a posunout na čtvrté místo Dušana Lešanského. Podle promotéra ŠFRC Miroslava Levory byla trať letošní Rallye Bohemia tradičně velmi pěkná, jezdci měli díky střídavému počasí možnost vyzkoušet své umění na suchém i mokrém povrchu.
 
 Bodování v rámci poháru zamíchalo pořadím na druhém a třetím místě – nic však ještě není rozhodnuto a posádky mají nepochybně před sebou další napínavé souboje.

Neoficiální výsledky:
1. 70 Josef Sedláček, Roman Vorel (Sedláček Josef) 2:34:43.7 (3. ve třídě A5)
2. 72 Antonín Novák, Jiří Vajďák (Auto klub ATC Racing Team v AČR) 2:38:06.6 (5. ve třídě A5)
4. 74 Ladislav Kopelent, Helena Kopelentová (Autosport Plzeň v AČR) 2:43:02.3 (8. ve třídě A5)
3. 77 Dušan Lešanský, Mojmír Sláma (Defrs) 2:43:20.4 (9. ve třídě A5)


75 Lubomír Vokál, Ondřej Novák (Vokál Lubomír) odstoupili 3.RZ
71 Simon Hughes, Glenn Pattersonn GB (Max Racing) odstoupili 8.RZ
76 Miroslav Levora, Martin Pech (Auto Power) vyloučeni po 9. RZ

Ohlasy po Rallye Bohemia

Josef Sedláček: Letošní Bohemka byla opravdu pěkná, v Sosnové jsme sice skončili až třetí – nepočítali jsme s tím, že bude mokro a udělali jsme hodiny, ale v sobotu už se jelo výborně. Rychlejší úseky kolem Liberce nám vyhovují, podařilo se nám předjet Simona Hughese, a když odstoupil, pokračovali jsme už více méně na jistotu. Z prvního místa i bodového náskoku máme samozřejmě radost, ale ještě jsou tři soutěže před námi…
Antonín Novák: Vím, že jsem asi jeden z mála, ale Bohemka mi opravdu nesedí. Navíc jsme v předchozích soutěžích měli na voze velké škody, opravy nám snížily rozpočet a věděl jsem, že si nemůžu dovolit dělat chyby. Spíš než závodění to byla jízda na jistotu. Za těchto okolností nás druhé místo opravdu potěšilo. Škoda, že Lešanský neudržel 3. pozici. Ladislav Kopelent tak získal v pohárovém hodnocení větší počet bodů – před jeho výkonem v poslední RZ klobouk dolů. Opět dokázal, že bude ještě těžký soupeř a musíme s ním počítat.
Dušan Lešanský: Vzhledem k počasí to byla pneumatiková loterie! Rallye Bohemia jsme jeli poprvé a je to zatím nejnáročnější trať. V sobotní 8. a 9. RZ jsme měli technické problémy, které se naštěstí podařilo odstranit, a i přes zdržení nám v průběhu soutěže doslova spadlo do klína třetí místo. Musím přiznat, že výkon Ladislava Kopelenta, který nás předjel v poslední RZ, nás jako nováčky vrátil zpátky na zem. Projevily se jeho zkušenosti a určitě si třetí příčku zaslouží.
Miroslav Levora: Jsem zklamaný, protože vedení soutěže v sobotu večer rozhodlo o našem vyloučení. Důvodem bylo překročení časového limitu při přejezdu o cca 3 minuty. V cíli jedné z rychlostních zkoušek se nám totiž porouchalo servo a spadl klínový řemen. Do servisu jsme dojeli jako poslední, a přestože se vůz podařilo opravit, nabrali jsme velkou ztrátu. V každém případě bych chtěl poděkovat všem mechanikům týmů ŠFRC, kteří s opravou naší soutěžní fabie ochotně pomáhali.
 
PR
 
oficiální stránky poháru : http://www.fabia-cup.cz/

 
 
Fotogalerie:   Rally Bohemia 2005 od Pavla Paláčka

 
zvětšit
Pech

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose