www.car.cz
 

Petr Pospíšil na Bohemii ve třídě stříbrný, ale s právními dohrami
     14.7.2005 09:53 - tisková zpráva


Na startu XXXII.ročníku Rally Bohemia stál za POSPA Rally Team Pospíšil se Slezákem v Hondě Integra, Jelínek se omluvil ze zdravotních důvodů. Karel Vajík,tradiční spolujezdec Pospíšila i Jelínka nesnesl soutěžní zahálku a dohodl si angažmá s pilotem Skoupilem,paradoxně tak nastoupil shodou okolností ve třídě „proti“ Pospíšilovi.

Jako již tradičně Pospíšil vynechal trénink Sosnové a rozpisy okruhu tentokrát napsal podle záznamu palubní kamery, jízda bez větších chyb znamenala na této uklouzané RZ 3.místo v A7. V druhé etapě soutěže byl sice pro posádku částečným omezením zcela syrový motor po celkové repasi, Pospíšil se pohyboval po soubojích s Molem o vteřiny na třetím místě,zbylé posádky třídy byly v odstupu v řádech minut.

Necitlivě zvolený náhradní čas po zrušené RZ 7 se ukázal jako naprosto demotivující pro Pospíšila, po intervenci jiných posádek byl zvolen čas naopak o cca minutu ( !!!) odlišný a tentokrát byl Mol odkázán rozdílem 30s na třetí místo. V poslední etapě soutěže se Mol na RZ 10 a 11 nevzdával, nicméně Pospíšil svůj administrativně získaný náskok o něco zvýšil. Poté však Molovi zůstal funkční jediný převodový stupeň,Pospíšilovi se potvrdilo druhé místo o minuty a Mol byl se štěstím bronzový o 2s před čtvrtou posádkou, Skoupil s Vajíkem ve třídě zvítězili. Bodový zisk za druhé místo zajistil Pospíšilovi vedení v průběžném pořadí MMČR.

Rozčarování však čekalo Pospíšila s Molem na cílové rampě, kde se posádky nedočkaly pohárů kvůli chybám pořadatele soutěže, proti obecně zažitému zvyku se nedostavil k poděkování za účast ani ředitel soutěže. Po nepříjemném jednání se posádky o dvě hodiny později dočkaly pouze ředitelem vystaveného potvrzení o zaslání pohárů resp. popisných štítků do 1 měsíce bez jediného slova omluvy, což je evidentně spíše výsměchem a dle názoru vedení týmu společenskou úrovní zcela jistě za poslední „černou“ soutěží a zcela nepřípustné pro pořadatele soutěže Evropského poháru FIA.

 Poslední kapkou arogance bylo odmítnutí opravy evidentních chyb na daňových dokladech za startovné vystavených pořadatelem soutěže, nechutné zakončení soutěže tak bude mít z podnětu soutěžícího dohru ve správním řízení a pravděpodobně i v občansko právním soudním sporu,oba soutěžící v této věci již podnikli první právní úkony.

Pospa Rally Team
 

 

Tisková informace Pospa Rally Teamu, 7.7.2005 


 
 
Fotogalerie:   Autonova rally Tišnov 2005 od Pavla Paláčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose