www.car.cz
 

Mitsubishi Motors a PSA budou spolupracovat na nových vozidlech 4x4
     14.7.2005 10:38 - tisková zpráva


Takashi Nishioka, prezident Mitsubishi Motors Corporation, a Jean-Martin Folz, prezident PSA Peugeot Citroën, dnes v Paříži podepsali konečné znění dohody o spolupráci na nových vozech s pohonem 4 x4.

 

Tato dohoda předpokládá roční výrobu 30 000 vozidel v Japonsku pro potřeby PSA Peugeot Citroën, za použití platformy, která je právě u Mitsubishi vyvíjena.

 

Nové vozy vyšší třídy s pohonem všech kol, která budou uvedena na trh v roce 2007, nabídnou zákazníkům vysokou úroveň funkcí a vybavení z hlediska komfortu, řízení a bezpečnosti.

 

Modely značky Peugeot a Citroën budou vybaveny novými benzinovými motory s hliníkovým blokem od společnosti Mitsubishi a nejnovějšími naftovými motory HDi s filtrem pevných částic, vyráběnými PSA Peugeot Citroën. Úrovně spotřeby pohonných hmot a emisí škodlivin budou u naftových verzí zvláště nízké.

 

V Japonsku bude model značky Mitsubishi uveden na trh na podzim roku 2005. V Evropě budou všechny tři modely značek Peugeot, Citroën a Mitsubishi (verze pro Evropu), vycházející z této spolupráce, poprvé představeny veřejnosti na autosalonu v Ženevě roku 2007.

 

Nové vozy s pohonem 4 x 4, se specifickým designem pro Peugeot a Citroën, obohatí modelové řady obou značek a umožní jim zaměřit se na novou skupinu zákazníků a získat tak přístup k segmentu, který zaznamenává velký rozvoj. Tento projekt se bude týkat evropských trhů a rovněž zemí, ve kterých nacházejí uplatnění vozy evropského typu.

 

Společnosti Mitsubishi Motors umožní tento doplňkový objem výroby zvýšit míru využití průmyslových kapacit a zlepšit produktivitu. Dohoda umožní koncernu lépe dosáhnout cílů, které byly ohlášeny v Revitalizačním plánu Mitsubishi Motors.

 

Prostřednictvím této spolupráce pokračují společnosti  Mitsubishi Motors Corporation a PSA Peugeot Citroën ve strategii výhodných projektů pro všechny zúčastněné strany.

 

 

 

 

PSA Peugeot Citroën                                                                                                   Mitsubishi Motors Corporation

Hugues Dufour / Isabelle Cros                                                                                                  Fumio Nishizaki / Shingo Kimura


 
 
Fotogalerie:   Historici na Jarní ceně 2005 od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose