www.car.cz
 

IndyCar series: Tomáš Enge chce vylepšit své maximum v IRL
     14.7.2005 16:50 - tisková zpráva


Enge chce vylepšit své maximum v IRL

Tomáš Enge je po závodu LMES opět plně soustředěný na IndyCar series, kde chce navázat na výborné výkony z posledních závodů a vylepšit si své dosavadní maximum.

Enge zamířil po posledním závodu IRL v Kansasu na skok do Evropy, když v Monze nastoupil s českým týmem MenX do druhého závodu Le Mans Endurance Series v Monze, kde dojel druhý a letos poprvé vystoupil na stupně vítězů. Ihned z Itálie zamířil zpět za oceán, IRL čeká nejhektičtější období sezony. Nashville je prvním ze tří závodů ve třech víkendech, dále následují Milwaukee a Michigan.

 

Pro českého jezdce to bude první start na všech třech tratích, ale v minulých podnicích dokázal, že to pro něj nepředstavuje velký handicap. Cílem českého jezdce je posunout své maximum v populární americké formulové sérii, zatím nejlepším výsledkem je sedmé místo z Richmondu.

 

Tomáš Enge: Je skvělé, že jsem v Monze letos poprvé vystoupil na stupně vítězů. Nikdy není příjemné, když jste rychlí, ale zároveň se na vás lepí smůla a dobrý výsledek uniká. Doufám, že jsem to teď zlomil a už brzo se dočkám i první bedny v IRL. V Nashville jsem sice nikdy nejel, ale ve stejné situaci jsem byl i na jiných tratích a byli jsme tam rychlí.

 

Má spolupráce s týmem RockStar je stále lepší a lepší, zároveň více rozumím specifikům závodů na oválu. Chevy neustává ve snaze o vylepšení motoru, takže máme všechny ingredience potřebné pro úspěch.“

 

Ovál v Nashvillu měří netypicky 1,33 míle a svým tvarem písmene D je hodně podobný Kansasu, kde se jel poslední závod IRL. Enge bude mít tentokrát dva týmové kolegy, vedle Tomase Schecktera nastoupí ještě Buddy Lazier, který jel za Panther Racing v Indy 500.

 

Kansas Speedway

 

Délka a tvar oválu: 1,5 míle, triangl

Délka závodu: 200 kol = 300 mil

Loňský vítěz: Tony Kanaan

 

Časový program (SLEČ)*

 

Pátek 15. července

17:15-18:45 Volný trénink 1

19:45-21:15 Volný trénink 2

23:00-00:05 Kvalifikace

02:00-02:30 Poslední trénink

 

Sobota 16. července

01:00 – start závodu

 

*Vzhledem k posunu času, program jednotlivých dnů zasahuje do nocí z pátku na sobotu a ze soboty na neděli.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   DTM na Lausitzringu 2005 od Martina Lepiče, v boxech

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose