www.car.cz
 

Kresta i v sobotu opatrně, ale postoupil do první desítky
     17.7.2005 19:36 - tisková zpráva


Kresta v sobotu postoupil do první desítky - (17.07.05)

Česká posádka týmu BP-Ford Roman Kresta a Jan Možný si při svém prvním startu v Rally Argentina v sobotu polepšila o jedno místo a v průběžném pořadí soutěže je na 10. místě.

Sobotní zkoušky se jely ve dvou oblastech, které nabídly odlišnou povahu erzet i podmínky. Čtyři ranní zkoušky se jely v Calamuchita Valley na plynulých písčitých cestách, které byly po průjezdech silných vozů poměrně dost rozježděné. Odpolední zkoušky soutěžící vrátily na pomalejší a horší cesty v Punilla Valley , kde se jela páteční etapa.

 

Silný déšť a nízké teploty se postaraly v Carlos Paz o nevlídné ráno. V Calamuchita Valley bylo vlhko, ale podstatně jasněji a cesty byly sušší. Když se rallye vrátila zpět na sever, déšť už ustal, ale cesty byly po dopoledním lijáku blátivé. Zvláště poslední zkouška z Valle Hermoso do Casa Grande se jela za hrozných podmínek a jen pár posádek se vyhnulo nepříjemnostem. Oba tovární vozy týmu BP-Ford jely po celý den na měkčích pneumatikách Michelin, jezdci byli s jejich výkonem spokojeni.

 

Kresta byl po pátku 11. a hned v první zkoušce stáhnul náskok na Xaviera Ponse a v další se už dostal před něj. Po zbytek dne udržel svou pozici a po druhé etapě má náskok 10,3s. Také devětadvacetiletý Čech přiznal, že poslední zkouška dne byla nejnáročnější.

 

„V zatáčkovitých sekcích bylo v bahně schováno mnoho kamenů,“ řekl Kresta. „Přejel jsem jednu křižovatku a ve dvou zatáčkách jsem zůstal stát. Jel jsem pomalu a přitom to stále bylo moc rychle. Celkově to byl dobrý den, všechno bylo lepší než včera. Ranní zkoušky byly jezdecky velmi příjemné a nemohl jsem uvěřit tomu, kolik je kolem nich diváků.

 

Zítřejší zkoušky jsou obtížné, myslím, že to bude pro mě těžké. Slyšel jsem, že ráno může být v horách sníh, což by nebylo příjemné.“

 

Pořadí po druhé etapě

1.  S Loeb/D Elena                      F               Citroen Xsara           3hr 03min 45.9sec
2.  M Grönholm/T Rautiainen        FIN             Peugeot 307             3hr 04min 12.5sec
3.  P Solberg/P Mills              N               Subaru Impreza  3hr 04min 47.6sec
4.  T Gardemeister/J Honkanen   FIN             Ford Focus RS   3hr 06min 32.1sec
5.  H Rovanperä/R Pietilainen    FIN             Mitsubishi Lancer       3hr 06min 43.1sec
6.  M Märtin/M Park                     EE              Peugeot 307             3hr 07min 34.4sec
7.  F Duval/S Smeets                    B               Citroen Xsara           3hr 08min 24.6sec
8.  M Stohl/I Minor                       A               Citroen Xsara           3hr 09min 00.1sec
9.  C Atkinson/G MacNeall        AUS             Subaru Impreza  3hr 09min 19.0sec
10 R Kresta/J Možný                   CZ              Ford Focus RS   3hr 11min 04.3sec

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Rallyesprint Blovice 2005, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose