www.car.cz
 

Navigační systém Audi zvítězil ve velkém srovnávacím testu
     21.7.2005 18:12 - tisková zpráva


Tým náročných testerů z renomovaného motoristického magazínu „auto connect“ potvrdil jasnou převahu navigačního systému Plus automobilky Audi nad konkurencí: Navigační systém Plus za sebou nechal devět jiných systémů z kategorie originálního značkového příslušenství. Výsledky velkého srovnávacího testu byly zveřejněny ve speciálním vydání magazínu „auto connect“. Navigační systém Plus je k dispozici pro modely Audi A3, A3 Sportback, A4/S4, A4/S4 Avant a A4/S4 Cabriolet.

 Testovací tým hodnotil navigační systémy ve čtyřech základních disciplínách: Vybavení, ovládání, navádění k cíli a propočítání trasy. Navigační systém Plus doslova exceloval při hodnocení vizuálního a akustického navádění řidiče k cíli a při hodnocení funkčnosti zařízení. Systém společnosti Audi získal nejvyšší známky i při hodnocení vybavení a propočítávání trasy.

 „Automobilka Audi dlouhodobě udává trendy ostatním výrobcům automobilů na poli palubní elektroniky a využití multimedií. To platilo už před tím, než značka Audi uvedla vysoce ceněný informační a multimediální systém MMI do svých modelů Audi A6 a A8,“ stojí v hodnocení testerů magazínu „auto connect“. 

Ti vysoce ocenili jasné a logické ovládání navigačního systému Plus v testovaném modelu Audi, který se podle nich stejně dobře intuitivně ovládá, jako mnohokrát oceněný multimediální systém Audi MMI uvedený v roce 2002 v modelech Audi A8 poslední generace.

Klíčovými prvky, kterým navigační systém Plus vděčí za skvělé hodnocení, jsou velmi rychlá DVD mechanika, dvě integrované čtečky paměťových karet, zdvojený FM tuner a barevný displej s úhlopříčkou 6,5“. Možnost vizuálního rozdělní displeje na dvě části umožňuje předávání doplňujících informací, například o třech nejbližších možnostech k odbočení z hlavní trasy, přičemž tyto alternativní trasy se zobrazují v mapě v levé  části displeje. Velmi praktický je i mnohastupňový zoom, který řidiči na vyžádání pomůže získat detailnější informace.

 Navigační systém Plus dává řidiči možnost výběru ze třech alternativ cesty k cíli: Nejrychlejší, nejkratší a alternativní, a umožňuje až tři mezicíle. Příchozí hlášení o aktuální dopravní situaci jsou automaticky zohledňována při propočítávání trasy a po stisknutí tlačítka mohou být problémová místa zobrazena přímo do mapy na displeji. Do seznamu zvláštních cílů podél trasy jsou zařazena letiště, parkoviště, výstavní centra, muzea, divadla, nákupní centra atd.

 Navigační systém Plus umožňuje samozřejmě komfortní ovládání autotelefonu, na přání je možné systém ovládat v pěti evropských jazycích. O popularitě navigačního systému Plus svědčí i fakt, že během jediného roku se počet objednávek tohoto systému v některých modelových řadách Audi více než zdvojnásobil.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Galleria Ferrari, Maranello - foto Dan Rozkol

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose