www.car.cz
 

V Magione Janiš vyrazí z první řady, Charouz ze čtvrté
     24.7.2005 00:14 - tisková zpráva


Ma-Con Charouz Junior Team – Magione kvalifikace - (23.07.05)

Velmi dobrými výkony v kvalifikaci se prezentovali čeští jezdci Ma-Con Charouz Junior týmu na trati v Magione, Jarek Janiš odstartuje z první řady, Jan Charouz ze čtvrté.

V sobotu se tým dočkal odměny za úsilí po pátečním tréninku, kde oba vozy trpěly nedotáčivostí. Provedené změny v nastavení se ukázaly jako trefa do černého, protože Janiš i Charouz byli s chováním vozu v obou kvalifikacích spokojeni. Janiš těsně přišel o pole position, když byl odsunut v samém závěru první kvalifikace.

 Odpolední půlhodina byla obecně pomalejší a nepomohl mu ani nejrychlejší čas. Charouz byl dopoledne 13. odpoledne zajel šestý čas, který znamenal výsledné osmé místo. To je pro letošního nováčka nejlepší kvalifikační výsledek sezony.

Jarek Janiš:S první řadou jsem spokojený, ačkoliv mě trochu mrzí, že nemám pole position. Po takřka celou ranní kvalifikaci, která byla rychlejší, jsem byl s náskokem první, pět minut před koncem se ale přede mě dostal Maldonado.

Vyjel jsem znovu, ale bohužel už jsem nestihnul zajet měřené kolo. Pozitivní je, že změny v nastavení provedené po včerejším tréninku zafungovaly, což dokázal i nejrychlejší čas ve druhé kvalifikaci. V závodu bude důležitý start, protože se tady nedá moc předjíždět.

Jan Charouz:Osmé místo je pro mě velmi dobré a rovněž odstup na čelo není příliš velký, takže mám radost. Přes noc jsme stejně jako u Jarka změnili nastavení vozu, to nám hodně pomohlo. V závodu bych rád svou pozici ještě vylepšil, ale bude to hodně těžké, kritický bude start.

Výsledky z volných tréninků a dnešní kvalifikace naleznete v příloze.

BPA
 
 
Fotogalerie:   FIA GT v Brně 2005 - zákulisí od Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose