www.car.cz
 

Sportscarchallenge míří opět do Mostu
     26.7.2005 19:06 - Vladimír Rožánek


Po dvou závodních víkendech u nás v Brně a Mostě, se šampionát prototypů a formulí přesunul do slunné Francie na okruh v Dijonu a při zatím posledním klání bojovali jezdci na Německém Lauzitsringu. V této sezóně však marně hledáme české jezdce. Výjimku tvoří jen zatím velmi dobře jezdící mostecký Michal Dolák s PRC Ford V8 F1, startující v divizi silných prototypů, kde mu v poslední době vzrůstá konkurence. Závodní víkend ve Francii však musel pro technické problémy s vozem bohužel oželet.

Na trati v Dijonu se hned v prvním letošním vystoupení zadařilo Němci Wagnerovi, kterého známe spíše z vozu Reynard F3000. První jízdou tedy získal plných 10 bodů, druhou pak vyhrál Wolfgang Payr s PRC BMW 3,2. Pozadu však nezůstal ani Angličan Tony Sinclair se svým vozem Jade 2 Evo III Nissan. Ten si odvezl z Dijonu 13 bodů a stále ještě může pomýšlet na divizní vítězství. První letošní body také získali pravidelní účastníci švýcarského šampionátu sportovních prototypů Walter Fuchs na PRC BMW a také Adi Gartner na konstrukci Martini Mk66 Alfa Romeo.

Na Lauzitsringu se první závod divize 1 nejlépe vydařil Rakušanu Pedrazzovi s PRC BMW, druhý skončil Němec Beisel na PRC Mugen V8. Náš Michal Dolák z Cardo Racing dostal v první zatáčce smyk a po stíhací jízdě dojel na 5. místě v divizi. Druhý závod v Německu vyšel nejlépe Sinclairovi z Anglie na Jade 2 Evo III Nissan. Tento vůz využívá stejný motor jako světová série formule Nissan, kterou vloni ochutnal také náš Kostka. Druhé místo si odvezl do Mostu Michal Dolák a jeho motor Ford teď poputuje na repasi, aby byl připraven na domácí klání. Celkově vede D1 Payr, těsně následován Sinclairem a do boje o příčky nejvyšší ještě zasáhne také Dolák, který je zatím třetí.

Ve slabší prototypové divizi 2 zatím kraluje Tessitore s PRC BMW jenž sbírá jeden vavřín za druhým, ovšem o druhé místo se vede velmi těsný boj mezi E. Pedrazzou s PRC Opel, Němcem Kormannem a rakouským juniorem Bruecklem, který se zařadil mezi pravidelné účastníky SCC víkendů. Všechny diváky překvapil na Lauzitsringu německý pilot Gerhard Munch, který poprvé letos zvítězil a nechal za sebou i Tessitoreho.

Divize 3, neboli divize silných strojů F3000 má letos favorita jasného. Zcela suverénně si počíná Rakušan Milavec na Lola F3000 Ford Cosw.. Jeho největší soupeř Arnold Wagner se letos věnuje spíše Oselle BMW v první divizi. Na Lauzitzringu měl však Milavec v jedné jízdě smůlu, když mu vítězství odebral Angličan Roger Kitty s Reynardem F3000 Cosw.

Divizi čtvrtou vede prozatím Klaus Tanzmann z Německa s vozem Dallara Opel F3, také díky dvojitému vítězství z posledního klání na Lauzitsringu. Jen o 4 body za ním je Rakušan Kirchmayer s formulí VW a třetí msto zatím drží Michael Packendorf z Německa na Reynard Opel F3. Marně jsme letos vyhlíželi vloni třetího Lubomíra Glogara. Ten se letos věnuje jiné sérii.

Stav Sports Car Challenge 2005 před mosteckým závodem:

Divize 1:

Payr Wolfgang F – PRC BMW 3,2 57 bodů

Sinclair Tony GB – Jade 2 Evo III Nissan 55 bodů

Dolák Michal CZ – PRC Ford V8 3,5 F1 42 bodů

Divize 2:

Tessitore A - PRC BMW 73 bodů

Pedrazza Emanuell A – PRC Opel 34 bodů

Kormann Peter D – PRC Opel 32 bodů

Brucl Martin A – PRC Opel 31 bodů

Divize 3:

Milavec Peter A .- Lola F3000 Ford Cosw. 66 bodů

Wagner Arnold D – Reynard F3000 Ford 18 bodů

Kitty Roger GB – Reynard F3000 Ford 10 bodů

Divize 4:

Tanzmann Klaus D – Dallara Opel F3 44 bodů

Kirchmayer Ernst A – Formel VW 2,0 40 bodů

Packendorf Michael D – Reynard Opel F3 28 bodů

My se již těšíme na další, v pořadí již třetí závodní víkend u nás, a to v termínu 14. – 15.8. 05, kdy Sports Car Challenge zavítá opět do severočeského Mostu, kde můžete opět spatřit nejen plnokrevné závodní vozy, ale také podpořit našeho domácího pilota Doláka v boji o vítězství v divizi 1.

Vláďa Rožánek,

Sports Car Challenge


 
 
Fotogalerie:   Mostecký Sports Car Challenge od Vládi R

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose