www.car.cz
 

Na další motocyklový víkend do Mostu míří tři stovky jezdců.Padne rekord?
     27.7.2005 07:53 - tisková zpráva


Čeká se, že padne nový traťový rekord

 

Pod názvem Czech Coal Adrenalin Bike Weekend se o posledním červencovém víkendu na trati mosteckého Autodromu Duhové Energie opět roztočí rychlá kola v jedné stopě. V rámci českého podniku UEM Alpe Adria Championship 2005 se zde pojedou i závody jednotlivých kubatur českého a polského republikového mistrovství a také Přeboru ČR.

 

Závody mistrovství Alpe Adria mají mezi motocyklisty z celé střední Evropy vysokou prestiž, dokonce se mluví o tom, že je vyšší, než má oficiální Mistrovství Evropy. Jedou se tu i atraktivní třídy Superbiků, Supersportů, Superstock do 600 ccm i do jednoho litru.

 

Při nedávném mistrovství Evropy silničních motocyklů jsme zaznamenali nový traťový rekord, přesněji řečeno zaevidovali jsme první nejrychlejší motocyklové kolo v novém profilu trati s Carecovou šikanou. Je klidně možné, dokonce pravděpodobné, že nejlepší dosavadní čas španělského jezdce Alvara Moliny na dvěstěpadesátce nyní někdo na motocyklu s vyšším obsahem motoru překoná,“ řekl sportovní ředitel mosteckého okruhu Gerhard Ittner. Dodejme, že stávající motocyklový rekord činí 1:41,630 a to znamená průměrnou rychlost 149,448 km/h. 

 

V předběžných startovních listinách je přihlášeno na tři stovky jezdců skutečně z celé Evropy. UEM Alpe Adria Championship je bohatě obsazen nejen jezdci z „alpsko – adriatické“ oblasti, jak by napovídal název. Kromě Italů, Rakušanů, jezdců z balkánských zemí tu jsou i Němci, Maďaři, Holanďané, Poláci, Slováci a samozřejmě čeští závodníci. 

 

Protože se kromě tohoto středoevropského klání v Mostě pojedou také další kategorie, víkend od 29. do 31. července bude tím pádem skutečně nabitý. Během pátku  a sobotního dopoledne se konají kvalifikační tréninky, v nichž se v mnoha případech bude dokonce rozhodovat  kdo bude smět nastoupit do ostrého závodu.

 

Přihlášených je totiž v některých kubaturách víc, než činí oficiální propustnost trati. Kdo tedy nesplní přísný kvalifikační limit, do závodu nepůjde. V sobotu odpoledne v 15,45 pak startuje první z pěti mistrovských závodů. Na neděli je jich po dopoledních warm-upech naplánováno celkem osm a první z nich začne už v 11,00 hodin.

 

 

(26.7. 2005)

 

 

 

 

 

 

 

 

  Dušan Matouš

                                                                      http://www.autodrom-most.cz


 
 
Fotogalerie:   Další fotopád od Luboše Novosáda - V.Hatan

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose