www.car.cz
 

Zlín se chystá na Barum rallye 2005
     28.7.2005 11:09 - Pavel Jelínek


TRAŤ -  ZMĚNY OPROTI MINULÉMU ROKU
  
- Nové uspořádání RZ      - přípravné jízdy dva dny (středa, čtvrtek)
- Nová Městská RZ Zlín        - nový shakedown
- Počet RZ 6        
 

 - Nové prostory ředitelství rally
- Změněno 15% trati RZ 
  
Ceny:

 - program rally                                          40,-Kč       
   
- vstup na Shakedown a jednotlivé RZ            40,-Kč
                   
- vstup na technickou přejímku                      (ZDARMA)
  
- jednorázový vstup do servisního areálu Barum Otrokovice      40,-Kč       
 
- plakát rally                                               20,-Kč      
 
- informace prostřednictvím SMS                    150,-Kč   
 

SHAKEDOWN (Testovací RZ) 
 

Shakedown (testovací rychlostní zkouška) se pojede na  úseku  Tlumačov - Sazovice (5 km)  ve čtvrtek  18. srpna.

Jedná se o uzavřený úsek, který charakterizuje povrch rychlostních zkoušek dané rally a v samotném závodě se nejede. Při letošní barumce je jako testovací rychlostní zkouška  vybrán asfaltový úsek Tlumačov - Sazovice v délce 5 km. 
  Servisní zóna a parkoviště soutěžních vozů je umístěno u obchodního centra Carrefour ve Zlíně, Malenovicích (na hlavním silničním tahu Otrokovice - Zlín), kde mohou příznivci soutěžního sportu sledovat umění mechaniků a vidět jednotlivé soutě?ní hvězdy z bezprostřední blízkosti.
 
Časový harmonogram:
 
16:00 - 18:00  prioritní jezdci
18:00 - 21:00  ostatní jezdci
 
 
Zajímavosti k městu Zlín : 82 292 obyvatel. 
Rozloha města - 123 km2   


 Krajské město Zlín leží v údolí říčky Dřevnice, v mírné teplé klimatické oblasti jihovýchodní Moravy, na rozhraní Valašska, Hamé a Moravského Slovácka. První písemná zmínka o Zlíně se datuje z roku 1322, kdy městečko koupila královna Eliška, vdova po králi Václavu II. Dnes je Zlín považován za přirozenou metropoli
jihovýchodní Moravy a stal se centrem  nově vzniklého Zlínského kraje.

Město proslavil v první polovině dvacátého  století  zakladatel rozsáhlých obuvnických závodů  Tomáš Baťa. Unikátní je zdejší funkcionalistická architektura. 

Tvář Zlína se za posledních deset let významně změnila, stalo se z něj moderní a prosperující město s významnými podnikatelskými aktivitami, širokou škálou služeb i průmyslovým zázemím. V roce 2001 byla ve Zlíně založena nová univerzita - Univerzita Tomáše Bati.  
     
Ve městě  sídlí  řada významných úřadů, kulturních institucí a lze jen předpokládat, že s postupným fungováním kraje se bude význam města stále zvyšovat. Pořádají se zde významné, především lékařské kongresy a řada kulturních i sportovních událostí s celonárodním a mezinárodním významem.

Nové stavby, upravené fasády a ulice, to je první  dojem, který město nabídne. Údolí  řeky Dřevnice, kde se metropole rozprostírá, je plné zeleně. Procházky městem jsou tak pro řadu lidí nezapomenutelným zážitkem. Kdo město  skutečně  pozná, pochopí také, proč  Zlín  řadu svých návštěvníků okouzlil a proč  se
jeho obyvatelům jen velmi těžko opouští. 

Ten, kdo se ve městě zdrží déle, zjistí, že si může vybrat z dostatečného množství ubytovacích, stravovacích, kulturních či sportovních aktivit, které nabízí samotné město i jeho nejbližší okolí.

Zlín  je  městem kultury. K tradičním městským  kulturním  institucím  se  řadí Městské  divadlo Zlín a Filharmonie Bohuslava Martinů. Mimo ně  čile pracují další instituce - Státní galerie Zlín, Muzeum jihovýchodní  Moravy,  alternativní Malá scéna, desítky soukromých galerií, folklórních souborů, moderních
rockových klubů a uměleckých agentur.

Kulturní obraz  města dotváří každoročně pořádaný Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež. Své nezastupitelné místo má zoologická zahrada a zámek Lešná, patří k nejvýznamnějším v České republice a řadí se mezi zahrady evropského významu.

Mladé, moderní a dynamické město  nezapomíná  ani  na masový, výkonnostní a vrcholový sport, organizaci presti?ních soutě?í a aktivní trávení volného  času svých obyvatel. Navazuje na tradici dlouholetého silného sportovních zázemí. Může  se  pochlubit  tím, ?e na jeho sportovi?tích vyrostla  řada
špičkových českých reprezentantů.


Ve Zlíně se pořádá řada prestižních sportovních akcí. Jmenujme alespoň dvě z nich. V sezoně 2003 / 2004 vyhrál zlínský hokejový klub HC Hamé poprvé v historii extraligový titul.

Zlín a okolí dobře znají i příznivci  motoristických  soutěží. Již tři desítky let se zde koná jeden z nejprestižnějších "soutěžáckých" podniků - Barum rally Zlín. Tu každoročně sledují stovky tisíc nadšených diváků, kteří závodu vytvářejí vynikající kulisu. Od roku 2002 se Barum rally Zlín jede s nejvyšším koeficientem 20, tedy jako "malé mistrovství světa". Na tři dny v měsíci září se do Zlína a jeho okolí sjede absolutní soutěžácká evropská špička. Společně s ní lze očekávat až šest set tisíc  nadšených diváků.


 
 
Fotogalerie:   Rallye Posázaví 2005 od Jirky Rohleny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose