www.car.cz
 

Moto GP před víkendovým Sachsenringem
     29.7.2005 09:44 - Pavel Jelínek


Pět dnů po neskutečném lijáku v Doningtonu se paddock v německém Sachsenringu nachází pod jasnou modrou oblohou a pálícím sluncem. Zde se uskuteční desátý podnik letošního MS, který bude následován delší letní přestávkou, než se jezdci znovu sejdou koncem srpna na brněnském okruhu.

 Před letní pauzou je určitě spokojený Valentino Rossi, který nyní o víkendu absolvuje svůj 150. start v závodech Grand Prix. Z letošních devíti klání jich sedm vyhrál a před druhým Marcem Melandrim má náskok neskutečných 104 bodů. „Všechno se jeví perfektně po první polovině šampionátu. Ve druhé části je ale několik tratí, které nemám rád – zejména Sachsenring a Brno“, přiznává Rossi. „Na Sachsenringu určitě nebudu stejně rychlý jako v Doningtonu. Již vloni jsme zde měli s Yamahou M1 problémy, letos jsme ale více konkurenceschopnější a tak předpokládám boj o stupně vítězů“.

 Jedním z mnoha Rossiho soupeřů bude opět Olivier Jacque. Ten se letos zúčastní teprve svého třetího závodu a to opět na divokou kartu v sedle Kawasaki. Určitě si vzpomene na situaci před třemi roky, kdy na zdejším okruhu vybojoval v nejsilnější třídě pole position či na letošní závod v Číně, kdy skončil druhý hned za Rossim. „Bude to teprve moje třetí letošní GP, ale jsem šťastný z toho, že opět mohu osedlat Kawasaki, řekl Jacque. „Neustále tvrdě trénuji, a tak se moc těším na další boje s nejlepšími jezdci. Tento závod je ale nutno brát i jako další test pro pokračování vývoje motocyklu ZX-RR“.

 Jeho kolegy v týmu Kawasaki budou tradiční účastnící Shinya Nakano a Alex Hofmann. Druhý jmenovaný bude mít speciální motivaci v představení se před masou 100.000 domácích fanoušků. „Samozřejmě, že doma chci udělat co nejlepší výsledek a potěšit své příznivce“, řekl Hofmann. „Motorismus je v Německu stále populárnějším sportem a já to chci svým výkonem podpořit. Hlavně chci porazit týmové kolegy Nakana a Jacqueho“.

 Hofmann byl jedním z mnoha osobností cirkusu GP, které se zúčastnili čtvrtečního charitního fotbalového klání. Jeho fotbalovými kolegy se stali Rubén Xaus, John Hopkins, Carlos Checa, James Ellison a další.

 Dobrou zprávou před víkendovými závody v Německu je i to, že přes rekordních 93 pádů o minulém víkendu v Anglii není hlášeno žádné následné vážné zranění bránící některému jezdci ve startu.

 A co naši jezdci ? Dojde již konečně k zlepšení jejich letošních nevýrazných vystoupení a pozvou tím tak diváky na domácí brněnský podnik ?

 

 

 

(Zdeněk Pátek)

 


 
 
Fotogalerie:   ME silničních motocyklů Most 08.-10.07.2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose