www.car.cz
 

Český mušketýr Karel Abrahám zrychlil, ale hranici nepokořil
     30.7.2005 23:30 - tisková zpráva


Nepokořená hranice

Karel Abraham dokázal zrychlit oproti svému včerejšímu maximu o sedm desetin, do Grand Prix Německa však odstartuje z 30. příčky.

Po včerejší kvalifikaci Karel Abraham vyslovil přání, že by se rád dnes podstatně zlepšil a zajel čas pod jednu minutu třicet vteřin. Český mladíček nesporně věděl o čem mluví, protože kdyby tohoto času v dnešní druhé kvalifikaci dosáhl, uhájil by před zítřejším závodem na Sachsenringu 28. startovní příčku.

Již v dnešním druhém neměřeném tréninku, kdy obsadil jezdec AB Cardion Blauer USA týmu 24.příčku se podstatně přiblížil k této hranici. Vypadalo to, že to nakonec nebude v odpoledním chladném počasí takový problém, jenže pouhých sedm desetin bylo málo a hranice tak zůstala nepokořená. 

Karel Abraham:„Včerejší noční liják odplavil z trati grip a tak mi ráno klouzaly pneumatiky, i tak jsem však mohl být těšně před měřeným tréninkem spokojen. Pokus o zlepšení v pravý okamžik se však ne zcela úplně vydařil. Oproti ránu jsem sundal už pouhou jednu desetinu a to nebylo dost, proto jsem klesl v klasifikaci až na 30. příčku, což mne hodně mrzí.

Nejdůležitější bude start a v průběhu pak pár soupeřů udolat, abych mohl být po odmávnutí spokojen jak se svým umístěním tak i výkonem.“  

Postavení na start.roštu:

1  Mika KALLIO                 KTM                  1.27,965
2  Marco SIMONCELLI     APRILIA            1.28,182             
3  Thomas LUTHI              HONDA             1.28,240
4  Mattia PASINI                APRILIA            1.28,353
5  Julian SIMON                KTM                   1.28,375
….
30   Karel ABRAHAM      APRILIA             1.30,234     odstup od prvního v pořadí / -2,269 sec/      

MPAFoto.com 


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Agropa 2005, foto Robert Jeníček

 
zvětšit
Pech

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose