www.car.cz
 

O šest tisícin prohrál Kuba Smrž boj o poslední bod při GP Německa.
     31.7.2005 22:48 - tisková zpráva


                    Těsně  znova bez bodu

O šest tisícin prohrál Kuba Smrž boj o poslední bod při Grand Prix Německa.

Otřesen z pádu ve velké rychlosti při ranním warm upu nastupoval Kuba Smrž již ke svému devátému letošnímu závodu a ani tentokráte nedokázal přetrhnout šňůru nebodovaných umístění. Po prvním kole byl dvaadvacatý a pak se postupně prokousával vpřed. Na konci dvacátého kola pak byl již čtrnáctý.

V závěrečných devět kol se pak snažil udržet za sebou dva soupeře, jenže to se nepodařilo. Ještě v poslední zatáčce zkoušel širším nájezdem vybojovat zpět alespoň%n patnáctou příčku. Nakonec však o pouhých ses tisícin vteřiny prohrál souboj s Kolumbijcem Cardenasem.

Jakub Smrž: „Ráno jsem chtěl ve warm upu vyzkoušet ještě nějaké změny, ale bohužel jsem objel jen pár kol, protože se mi při dobržďování po cílové rovině zadřela motorka. Docela těžce jsem havaroval v rychlosti 180 km/h jak se pak prozradily data z počítače.

Nic se mi nestalo, ale moc dobře jsem se zrovna necítil. V závodě jsem se po horším startu snažil probojovat dopředu a od prvních kol jsem cítil, že mi klouže zadní guma. Postupně jsem se riskantní jízdou probil vpřed. Bojoval jsem o to, abych 14-té místo uhájil, ale nakonec to stačilo až na to první nebodované, tedy 16. místo.

Na konci závodu jsem už neměl rezervy jako Jenkner a Cardenas, které jsem se snažil udržet za svými zády. Strašně mě to mrzí, ale jel jsem víc než na maximum a i přes problém s klouzající zadní gumou jsem dokázal zajíždět celkem slušné časy.

Nyní nás čeká dvoudenní testování v Brně, kde se hlavně zaměříme na nastavení, které nás v posledních pár závodech hodně trápí. Taky by se měla testovat i druhá motorka, kterou by jsem chtěl na GP v Brně nasadit.“

Pořadí v cíli:
1   Daniel PEDROSA       HONDA      
2   Alex DE ANGELIS      APRILIA      
3   Hiroshi AOYAMA       HONDA      
4   Andrea DOVIZIOSO   HONDA   
5   Sebastian PORTO      APRILIA    
….
16 Jakub SMRŽ              HONDA        odstup od prvního v cíli / - 1.13,876 sek/
 MPAFoto.com 


 
 
Fotogalerie:   Tři mušketýři v půlce sezóny MS moto 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose