www.car.cz
 

Tampere: Pavel Valoušek se ve Finsku dostával do tempa na Finsko
     31.7.2005 22:55 - tisková zpráva


Testovací soutěž splnila účel

 

TAMPEREZa nádherného slunečného počasí se uskutečnila na tratích v okolí Tampere Pirelli Ralli, kterou využila řada posádek jako ostrý test před Neste Rally Finland, která se pojede koncem následujícího týdne.

Mezi nimi byla i posádka Trumf Rally Teamu Pavel Valoušek - Pierangelo Scalvini. Po Rally Bohemia následovala třítýdenní pauza a tak právě Pirelli Ralli byla ideálním dostáním se zpět do tempa.

"Jsem strašně rád, že jsme tu startovali. Přestože jsou zdejší tratě trochu víc uskákané a neobsahují tolik skákacích horizontů, je to ideální test před Finskou rally. Hlavně jsme se dostali do správného závodního rytmu, vyzkoušeli různé nastavení auta a poznali, jak se na takovýchto uklouzancýh tratích chová vůz s jedinou poháněnou nápravou," pochvaloval si volbu týmu o účasti na tamperské soutěži Pavel Valoušek.

 

Na posádky čekalo šest rychlostních zkoušek délkou přesahující 80 kilometrů. Zvláštností je, že s jedinou vyjímkou se každý úsek jel v soutěži jenom jednou. "Při seznamovacích jízdách jsme tak museli najet stejný počet kilometrů, jako u nás na velkou dvoudenní soutež," vysvětlil Pavel Valoušek a dodal: "Tento systém má pro nás jedinou nevýhodu - nemohli jsme porovnat, jak moc se budou lišit první a druhé průjezdy."

 

Celá soutěž proběhla bez nejmenších problémů, výsledné čtrnácté místo není moc podstatné. "O výsledek nám zde vůbec nešlo. Hlavně jsme se chtěli svést na tomto povrchu a nerozbít auto, protože start na Finské rally je pro nás samozřejmě prioritou," hodnotil vystoupení Pavel Valoušek.

 

Dnes se celý tým přesouvá severněji do Jyväskylä, které bude centrem Neste Rally Finland. Její program je shodný se všemi světovými soutěžemí, začíná již v úterý seznamovacími jízdamí, ve čtvrtek dopoledne bude shakedown a samotná soutež se pojede od pátku do neděle.

 

www.pavel-valousek.com


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose