www.car.cz
 

Adam Lacko přivezl další body z MS cestovních vozů
     1.8.2005 11:02 - tisková zpráva


30. 7. 2005 - SPA-FRANCORCHAMPS -

V belgickém SPA mělo své šesté dějství Mistrovství světa cestovních vozů - FIA WTCC. Téměř 7 km dlouhá a technicky náročná trať byla lemována tisícovkami diváků, kteří měli možnost v pátek a v sobotu sledovat boje v rámci soutěží FIA WTCC, Trofeo Maserati a European Alfa Challenge. V sobotu a v neděli pak populární závod 24 hodin SPA (FIA GT Proximus 24 Hours of Spa), který byl odstartován v sobotu 30.7., přesně v 16 hodin.

Adam Lacko, který po krátké odmlce startoval ve SPA opět s vozem BMW 320i připravovaným švédskou stájí Crawford Racing, zajel v měřeném tréninku celkově jedenadvacátý nejrychlejší čas a mezi netovárními jezdci byl na místě pátém (2:35.881, průměrná rychlost 160,54 km/hod).

"S výsledkem měřeného tréninku jsme v podstatě spokojeni. I když v kole, které měl Adam rozjeto jako nejrychlejší se před jeho BMW náhle dostal jezdec, který nezvládl jednu z technicky náročných pasáží okruhu, Adam musel prudce zabrzdit a ztrátu vzniklou tímto zpomalením již nebylo možné dohnat. Je to škoda, protože osm jezdců, kteří skončili v měřeném tréninku před Adamem mělo časy lišící se pouze v desetinách sekundy..." řekl po měřeném tréninku technický manažer INTERNET EXPRES Prima Teamu Roman Seidl.

Lacko tak startoval do prvního závodu z jedenácté řady startovního roštu a dokončil jej na 20. místě, když celý závod absolvoval v čase 23:28.825. Závod se jel při zatažené obloze, ale na suché trati. Těsně před zahájením druhého mistrovského závodu se nad okruhem spustil krátký, ale velmi silný déšť a vše nasvědčovalo tomu, že se pojede "mokrý" závod.

Některé týmy přezuly na mokré pneu, jiné doufaly, že trať oschne a ponechaly jezdcům suché obutí. Adam Lacko volil obutí mokré a to se také vyplatilo. Podařilo se mu tak předejít řadě kolizí a nakonec závod dokončil na velmi pěkném 13. místě. Oba závody se jely na 8 kol, což představuje celkovou délku závodu 55, 808 km.

Druhý závod absolvoval Lacko v čase 28:05.301 a mezi netovárními jezdci skončil na 5. místě. Z obou závodů si tak o uplynulém víkendu připsal další 7 bodů v hodnocení netovárních jezdců Michelin Independents Trophy se tak posunul na 12 místo.

"Adam odvedl ve SPA dobrou práci a po nevydřeném závodě před dvěma měsíci ve Francii, kde pro nezaviněnou havárii nedokončil, si nyní do celkového hodnocení připsal další důležité body.

 Sledoval jsem také práci mechaniků a vedení švédského týmu Crawford Racing a musím říci, že se jedná o skutečné profesionály, kteří připravují pro závody dva identické vozy - jeden pro svého jezdce Carla Rosenblada a druhý pro Adama Lacka a za to jim patří náš dík." řekl po závodech ve Spa generální manažer INTERNET EXPRES Prima Teamu Stanislav Matějovský.

 

Výsledky

Týmové stránky


 
 
Fotogalerie:   Adam Lacko ve Spa 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose