www.car.cz
 

Josefa Petáka double posunulo k obhajobě
     3.8.2005 20:13 - tisková zpráva


Úspěch na Bohemii nastartoval Josefa Petáka k dalším vítězstvím. Spolu s Liborem Joskou vyhráli skupinu A v Blovicích. V Pačejově, tentokrát s Alenou Benešovou, vítězství zopakovali. Díky tomu téměř smazali bodové manko vzniklé neúčastí v Tišnově a na Kopné. V tabulce jim chybí již jen deset bodů na Antonína Tlusťáka, který však zatím vždy bodoval a dá se předpokládat, že na konci roku bude minimálně jeden výsledek škrtat. Pepík může na všech zbývajících sprintech bodovat naplno.


Oba poslední sprinty mají společný charakter spíše rychlých tratí, kde se dosahovaný rychlostní průměr blíží a někdy i překračuje, hranici 120 km/h. Aby k tomu nedocházelo, jsou posádky zpomalovány retardéry, které rozhodně nepatří mezi Petákovy oblíbené překážky na trati. Jak tomu bylo tentokrát?: „Můj vztah k retardérům se nemění, protože mám radši, když se jede pořád dopředu, místo slalomu mezi balíky slámy, nebo pneumatikami, ale naše současné clio je trochu užší, než loňský maxík, takže nám to vadí méně“ vysvětlil Josef Peták, proč si tentokrát méně stěžoval. Blovická soutěž byla vlastně prvním letošním pořádným svezením pro Libora Josku a hned se mohl radovat z prvního místa ve skupině A.

 „Mám z tohoto auta jen samé příjemné zážitky a časy, které jsme jezdili v porovnání proti třistašestce o tom hovoří jasně. Je fantastické, jak se clio chová na brzdách.“ Cestu za prvním místem měli usnadněnou odstoupením Kopeckého a tak si hlídali jen Tlusťáka s Odložilíkem.

Rovněž v Pačejově panovala v týmu spokojenost. Libor si vybíral dovolenou, proto opět zaskočila Alena. Opět se jim podařilo zajet dobře první vložku a pak již jen zvyšovali náskok. S oběma soutěžemi jsem spokojený. Kluci auto opět připravili bezvadně, já jsem nedělal chyby. Dařilo se mi trefovat se do brzd a ani s pneumatikami nebyl problém. Na tratích, jaké tu jsou, nemělo cenu moc prohánět enka, tak jsme si hlídali áčka a to nám vyšlo,“ shrnul Pepík oba vítězné rallysprinty, které jej vrátily do hry o obhajobu loňského sprintového titulu.

Přestože Pepík říká, že si hlídal jen skupinu A, podařilo se mu jak v Blovicích, tak v Pačejově shodně obsadit osmé místo v absolutní klasifikaci a to jej vyneslo na dohled nejlepší desítce i v celkové tabulce MČR v rallysprintech.

Nyní již celý Hroch Rally Team žije přípravami na Barum rallye. Minulý rok tam prolomili dlouholeté prokletí, když se jim podařilo soutěž dokončit. A nejen to, protože náročnou soutěž dokončili na skvělém druhém místě, za budoucím mistrem Evropy Simonem Jean-Josephem.

Vzhledem k tomu, že letos startují se Simonovým loňským vítězným autem, nemají svůj letošní úkol nijak lehký. Také konkurence bude zřejmě větší, jak nasvědčují některé doposud odjeté soutěže ME.

 

 
Milan Hauer
www.motorsport-review.cz

TISKOVÁ INFORMACE CZECH NATIONAL HROCH TEAM


 
 
Fotogalerie:   Rally Agropa 2005 od Pavla Paláčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose