www.car.cz
 

Domácí sprinty vyšly Ducháčkovi jen z poloviny
     4.8.2005 19:45 - tisková zpráva


Starty v Blovicích a Pačejově měly být pro Slávu Ducháčka a celý TODO Rally team pohodovým domácím svezením. Jak už to tak bývá, nic není tak, jak si člověk představuje. Rychlé Blovické erzety nesvědčily krátké převodovce Slávovy felicie a Pačejovský sprint pro něj skončil dříve, než se posádka stačila rozhýbat.

 

Již před startem tušil Sláva Ducháček, že v Blovicích bude úspěch viset hodně vysoko. Rychlé erzety nahrávaly těm posádkám, jejichž automobily disponovaly vyšší maximální rychlostí. „Felicia má homologovanou i delší rychlostní skříň, než máme my, ale to je otázka financí, takže jsme si museli vystačit s tím co máme a věřit, že se nám čas ztracený na rovinkách podaří dohonit v těch několika málo technických pasážích,“ říkal před startem Sláva a měl pravdu.

 

První vložku dokončili s Petrem ve slušném čtvrtém čase ve třídě. Pak však začali klesat  a první sekci ukončili na sedmém místě. „Vedle převodovky na tom měly podíl i pneumatiky, na které bylo moc velké teplo a přehřívaly se. Zkusili jsme je na druhé kolo vyměnit a změnili jsme i nastavení tlumičů,“ odhalil Sláva úpravy před druhým kolem.

 

Provedené změny přinesly částečné zlepšení v podobě postupu na pátou příčku. Dál to však už nešlo. Soupeři byli příliš daleko. Posun v pořadí nakonec zařídila až smůla soupeřů, zejména Michala Hory a Jana Dohnala, kteří odstoupili na poslední erzetě. S notnou dávkou štěstí se tak Sláva Ducháček a Petr Dufek mohli radovat se třetího místa ve třídě A1400.

 

Stejně jako na všech letošních sprintech měl i v Pačejově Sláva premiéru. Věděl jen, že trať je svým charakterem velmi podobná té blovické, takže opět nepočítal s tím, že by bojoval o vítězství. Dopadlo to však hůře než čekal. Po první vložce, kde většina posádek nezávodila, se Slávovi druhá erzeta vcelku podařila a zajel na ní třetí čas. To však bylo vše. Na dalším měřeném testu praskl šroubek na vahadle a jeden ventil zůstal stále zavřený. Auto jelo jen na tři válce.

 

„Za cílem jsme se pokusili závadu provizorně opravit, ale ještě než jsme dojeli k dalšímu startu, šel motor opět jen na tři válce. Na další opravu nebyl a čas, pomalou jízdou bychom hodně ztráceli a ještě brzdili soupeře startující za námi. Rozhodli jsme se tedy odevzdat výkaz a odstoupit,“ řekl smutně Sláva, který si jízdu na domácí půdě představoval úplně jinak. V pořadí třídy A1400 si stále ještě udržel třetí příčku, šance na celkové vítězství se však hodně vzdálila. Na zbývajících třech soutěžích budou tedy Sláva s Petrem bojovat alespoň o celkové stříbro.

 

Milan Hauer

Motorsport-review

 

 

Tisková informace TODO RALLY TEAM

www.todo.cz


 
 
Fotogalerie:   Rally Agropa Pačejov 2005, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose