www.car.cz
 

Edikt Rally Team, tedy Václav Stejskal , dvakrát vítězně
     5.8.2005 21:15 - tisková zpráva


Osmnáct let usedá Václav Stejskal za volant soutěžních vozů. Za celou tu dobu již sklidil pár úspěchů, ale vyhrát soutěž ve své třídě, nebo ve skupině se mu doposud nepodařilo. Až letos a to hned dvakrát. V Blovicích zvítězil po tuhém boji ve skupině N i ve třídě N2000 a o dva týdny později stejný úspěch zopakoval v Pačejově. Tam vítězství chutnalo o to více, že partnerem soutěže byla firma, která dala jménu i Stejskalovu týmu.

 

Oba letní sprinty se jely v regionu, kde má sídlo nejen Edikt Rally Team, ale i jeho hlavní partner. Je proto pochopitelné, že na startu v Blovicích i v Pačejově nesměly zelené Renaulty Clio Sport chybět. Pozměněnou posádku, kde Josefa Krále vedle Václava Stejskala výjimečně nahradil Petr Brixi, doplnili v druhém týmovém voze Josef Sedláček s Romanem Vorlem.

 

Chtěli jsme se doma představit v plné parádě a v co největší síle. Proto jsem navrhl Josefu Sedláčkovi, kterého považuji za jednoho z nejlepších soutěžních jezdců u nás, svezení v Blovicích a on mi udělal velkou radost tím, že nabídku přijal. Jak ukazoval průběh soutěže, byla to správná volba a Pepa nám všem ukazoval, jak se dá s cliem jet rychle i přesto, že v tomto autě seděl poprvé,“ vysvětlil Václav Stejskal důvod startu Josefa Sedláčka, který v úvodních třech rychlostních zkouškách jasně ovládl nejen třídu N3, ale i skupinu N.

 

Pak přišla katastrofa. Na čtvrté erzetě skončilo Sedláčkovo auto v kotrmelcích a bylo hodně poškozené. S největší pravděpodobností došlo k technické závadě na podvozku. Naštěstí se ani Pepovi, ani Romanovi nic nestalo. V místě nebyli ani diváci, takže škody byly jen na autě, ale zato pořádné,“ říkal později Stejskal, který vystřídal Sedláčka ve vedení.

 

Na zbývajících vložkách pak svedl nádherný souboj s dosavadním suverénem třídy i skupiny Zbyňkem Novotným a v cíli se pak radoval z vítězství, když po osmi rychlostních zkouškách porazil Novotného o dvě a půl vteřiny. Na oslavu nebylo moc myšlenek. Radost nám kalilo druhé rozbité auto a vidina množství práce před Pačejovem. Když však vyhrajete poprvé po osmnácti letech, tak to nejde jen tak přejít, takže jsme slavili jenom decentním přípitkem,“ dodal Stejskal, který většinu času během dalších dní trávil v dílně, stejně jako jeho mechanici.

 

Podařilo se a obě clia sport se v Pačejově mohla opět postavit na startovní rampu. Václav Stejskal vyrážel na Rallye Agropa opět s Josefem Králem a druhý vůz pilotovali Michalové Michael a Pavlíček. Ti měli smůlu, když jim na druhé vložce selhala pravděpodobně spojka. Stejskal opět bojoval s Novotným a k nim se připojil i Jaroslav Roubíček.  Zajímavostí je, že všechny tři posádky soutěžily s vozy Renault Clio Sport.

 

Jejich souboj byl vyrovnaný do úplného závěru. Stejskal vyhrál čtyři rychlostní zkoušky, Novotný dokonce pět a jednou se radoval Roubíček. V cíli se po více než čtyřiceti minutách ostré jízdy všichni vtěsnali do devíti vteřin. Václav Stejskal s Josefem Králem byli nakonec v cíli nejspokojenější. Stejskal tak splnil svůj cíl a zopakoval své premiérové vítězství z Blovic. Pačejovský triumf byl o to cennější, že mu předcházely dva týdny usilovné práce na poškozeném druhém autě.

 

Tak o tom se mi ani nezdálo. Oprava byla opravdu náročná a chci poděkovat všem, kteří při opravě pomáhali. To, že nakonec auto nedojelo, pravděpodobně nemá souvislost s havárií, ale to uvidíme, až ho rozebereme. Zatím to vypadá na spojku. Tentokrát nám již nic nekalilo radost z úspěchu, která byla o to větší, že se nám jej podařilo dosáhnout před zraky a v regionu našeho největšího partnera a partnera pačejovské soutěže, firmy Edikt. Byl bych rád, kdybychom na další úspěch nemuseli čekat opět dalších osmnáct let,“  uzavřel se smíchem Stejskal, kterému se na stupních vítězů evidentně zalíbilo.

.

 

 

Milan Hauer

 

Tisková informace Edikt Rally Teamu


 
 
Fotogalerie:   Rally Agropa Pačejov 2005, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose