www.car.cz
 

Šenkýř s Dolákem vyhráli vytrvalostní závod
     15.8.2005 09:25 - Vladimír Rožánek


Michal Dolák z Cardo Racing, společně s Robertem Šenkýřem z teamu Matador docílili velmi hodnotného výsledku své dosavadní okruhové kariéry. V závodě, který se jezdí na 3 hodiny, dokázali zvítězit a nechali za sebou plno soupeřů zvučných jmen. Šenkýřovo BMW M3 GTR bylo dobře na závod připraveno.

Na trať jako první vyrazil Dolák a závod dobře rozjel. Předváděl pěkný souboj s vozem Porsche. Vpředu jezdil nikým neohrožovaný Mercedes DTM, ale jen do té doby, než jej zradila technika, ztráta mnoha okruhů znamenala možnost pro team Matador dokončit skvěle rozjetý závod. Druhou polovinu závodu absolvoval s vozem ostřílený pilot Robert Šenkýř, kterému vůz z prvního místa s náskokem 1,4 předával Michal Dolák. Robert již před sebe do konce závodu nikoho nepustil a zasloužil se tak o velké překvapení, které čekal jen málokdo. Jak sám Robert Šenkýř po závodě poznamenal, bude tento úspěch viset velmi vysoko i v jeho okruhové kariéře.

Ve sprint závodě, který následoval v neděli dojel Michal Dolák se starším a méně výkonným strojem BMW na 15. místě, což bylo s tímto vozem zřejmě maximum.

Vláďa Rožánek


 
Cardo Racing
 
Fotogalerie:   Letní Brno 2005 , D4 - od Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose