www.car.cz
 

Sports Car Challenge – prototypová podívaná z Mostu
     15.8.2005 17:21 - Vladimír Rožánek


Sportovní prototypy si opět daly dostaveníčko v Mostě v tradičním termínu, ve kterém sem tyto super rychlé stroje jezdí už přes 20 let. Na startovním roštu se sešlo 16 plnokrevných závodních vozů od prototypů s motory BMW, Opel, nebo Nissan, až po formule F3000 a F3.

Zálusk na posunutí traťového rekordu si dělal Peter Milavec s Lolou F3000 Cosworth, ale jeho motor skončil dříve, než se začalo závodit a závodní víkend pro něj brzy skončil.

V prvním závodě po odstoupení Wagnera s Reynardem F3000 Cosw., kraloval Angličan Sinclair na konstrukci Jade 2 Evo III s motorem Nissan. Tento u nás méně známý vůz neustále prochází vývojem a zrychluje. V Mostě vyhrál průměrem 158,339Km/h. Velmi jsme ocenili souboje trojice Pedrazza, Beisel, Payr. Nakonec z nich vyšel nejlépe Pedrazza s PRC BMW, před Payrem. Beisel se nakonec na stupně vítězů v divizi 1 nevešel. Michal Dolák tentokrát nestartoval a soustřeďuje se na Czech Truck Prix.

V divizi 2, kde startují především dvoulitrové prototypy s motory Opel, dojel nejlépe sběratel letošních vavřínů Tessitore na PRC BMW, ale tvrdě mu zatopil Rakušan Rubig, kterému však nevydržela technika. Opět se na startu objevil Švýcar Truffer, tentokráte s upraveným PRC, do kterého namontoval v SCC nezvyklý motor Honda. Ve formulích dominoval Kirchmayer s dvoulitrovou formulí VW. Toho se snažil dostihnout v honbě za body Tanzmann na Dallara Opel F3, ale přemíra snahy ho stála několik vteřin po kolotoči v technické pasáži mosteckého autodromu.

Druhý závod Sports Car Challenge vyjel za nevlídného, slabě deštivého počasí. Vedení si od samého začátku držel pozdější vítěz Němec Wagner na Reynardu F3000, se kterým zpočátku držel krok Angličan Sinclair na Jade Nissan. Opět jsme byli svědky pěkných soubojů Pedrazzy s Payrem, kteří bojují o body na čele divize 1. Nejúspěšnější z nich byl opět Pedrazza s PRC BMW, ale 8 bodů mu po tuhém boji náležitě patří. Divizi druhou vyhrál překvapivě Rakušan Rubig na PRC Opel, který tak sebral body do té doby skoro neohroženému Rakušanu Tessitoremu. Dvoulitrovým formulím opět kraloval Kirchmayer z Rakouska a dostal se tak do vedení divize 4.

V Mostě jsme také mohli zahlédnou velmi pěkný stroj Lola Nissan, se kterým jezdil Angličan Roberts, ovšem dětské nemoci zatím nedovolily dokončit byť jediný závod. Škoda též neúčasti Německého teamu AMS, který připravuje vozy Sharon GT s motorem Alfa Romeo. Na tyto vozy s českým rukopisem jsme velmi zvědavi. Zatím odjely jen jediný závod, který v Brně nedokončil pilot Wolfert.

Výsledky Sports Car Challenge Most:

Sobota:

Tony Sinclair GB – Jade 2 Evo III Nissan D1

Emanuell Pedrazza A – PRC BMW D1

Wolfgang Payr F – PRC BMW D1

Gerd Beisel D – PRC Mugen Honda V8 D1

Tessitore A – PRC BMW D2

Ernst Kirchmayer A – Formule VW 2,0 D4

Neděle:

Arnold Wagner D – Reynard F3000 Cosw. D3

Tony Sinclair GB – Jade 2 Evo III Nissan

Emanuell Pedrazza A – PRC BMW D1

Gerd Beisel D – PRC Mugen Honda V8 D1

Wolfgang Payr F – PRC BMW D1

Bernd Rubig A – PRC Opel 16V D2

Sports Car Challenge bude znovu hostem na autodromu Duhové energie v Mostě a to již za tři týdny při Czech Truck Prix, kde bychom měli opět vidět se svým PRC Ford F1 Michala Doláka.

Vláďa Rožánek

Sports Car Challenge


 
 
Fotogalerie:   Mostecký Sports Car Challenge od Vládi R

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose