www.car.cz
 

Po úspěchu na bohemce míří Dvořák z Autoklubu Škoda MB do Zlína
     18.8.2005 08:01 - tisková zpráva


           Ve znamení úspěchu byla pro posádky Autkoklubu Škoda Mladá Boleslav domácí soutěž Rally Bohemia. Kromě vítězství Josefa Dvořáka s Janem Slavíkem si medaili odvezli i Miloš Vágner se spolujezdcem Zdeňkem Hrůzou. Se stařičkým favoritem dokázali v konkurenci mnohem modernějších vozů vybojovat druhé místo ve třídě A5.

 

            Základním kamenem úspěchu ke stříbru v upravených čtrnáctistovkách byl bezchybný chod hýčkaného vozidla Škoda Favorit. Ve třinácti velmi obtížných testech s ním nebyly žádné problémy, a Miloš Vágner se tak mohl plně soustředit na podání co nejlepšího jezdeckého výkonu. Na prologu v Sosnové to ještě nebylo podle představ, na libereckých rychlostních zkouškách už se ale dostal do tempa a překvapivě proháněl špičku třídy s pohárovými fabiemi.

 

„Na Sosnovou jsme prokaučovali obutí. Zvolili jsme slicky, ale když jsme přijeli do areálu, na trati stála voda. Bylo to hrozné, spíše boj o přežití než závodění,“ popisuje jezdec, kterého série druhého a třetích míst v sobotu dopoledne posadila na čtvrtou příčku klasifikace, jež se v závěru dne změnila dokonce na bronz. Protože nejbližší pronásledovatelé byli daleko, stačilo si v neděli hlídat stupně vítězů. Vágner ale ukázal srdce bojovníka a hned první rychlostní zkoušku vyhrál. „Hlídali jsme si časy Gregy, ale první rychlostní zkouška mi opravdu sedla. Až se mi chtělo v cíli brečet, jaké to bylo super svezení. Ještě nikdy jsem takový pocit z rychlosti neměl. Jel jsem, jak se říká, opravdu kládu,“ svěřil se Vágner. Nakonec mu vyšly vstříc i Sedláčkovy technické problémy a posadili jej až na druhý stupínek ve třídě.

 

Na Barum rally Zlín ovšem nemíří s přehnanými ambicemi. „Na barumce pojedu úplně poprvé, navíc trať je zde údajně hodně rychlá, takže neočekávám, že bychom se s favoritem umístili někde vpředu. Půjde především o sbírání zkušeností a vyladění nastavení na příští rok, kdy bychom mohli jet s novým vozem,“ naznačil pilot.

            Do Zlína se chystá i Josef Dvořák s Janem Slavíkem. Vítězstvím ve třídě na Rally Bohemia se jim otevřela šance na zisk titulu v Global Assistance MMČR. To sice před sezonou nebylo v plánu, nevyužít této příležitosti by byl ovšem hřích.

 

„Volný čas jsme věnovali autu, abychom vypátrali technickou závadu v elektronice. To se nám snad podařilo, takže se do Zlína už těšíme. Po dlouhé době bude na soutěži MMČR skvělá konkurence. Je to pro nás výzva, zkušenosti se zdejší tratí nemáme. Startovali jsme tu jen jednou a to jsme brzo odstoupili, ale počítáme, že charakter bude podobný Kopné. Výhodu určitě budou mít místní borci, my budeme spokojení, když budeme pravidelně zajíždět do třetího místa,“ svěřil se Dvořák. Dodejme jen, že první ostré kilometry Barum rally Zlín čekají posádky Autoklubu Škoda Mladá Boleslav již 19. srpna.             

            

           tisková zpráva

-Vicky- Media Productions  

       foto: V. Hausknotz 

 

 


 
 
Fotogalerie:   Rally Bohemia 2005 od Pavla Paláčka

 
zvětšit
Pech

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose