www.car.cz
 

Lüthi (z českého týmu Elit ) přijíždí do Brna jako lídr šampionátu
     22.8.2005 10:27 - tisková zpráva


Lüthi přijíždí do Brna jako lídr šampionátu

  

            Nebývalá bitva se letos rozhořela v nejslabší objemové třídě. Není jasného favorita, ve všech závodech se urputně bojuje o každou pozici, zvítězit může v podstatě kdokoliv. Zatímco loni byl Dovizioso suverénem, letos se mění pořadí s každým závodem. Nejlépe začal Simoncelli. Vyhrál první závod ve Španělsku. Ale pak se přes něho dostal Fin Mika Kallio na tovární KTM. Triumfem v premiérovém závodě v Číně se dostal mezi nejužší špičku další Ital Matia Pasini.

 

Vítězstvím ve Francii a druhým místem v Itálii dal o sobě rázně vědět Švýcar Thomas Lüthi, jezdec českého týmu Elit. Ale vzápětí na to převzal taktovku nečekaně Maďar Gabor Talmacsi, další tovární jezdec KTM, který se dvěma vítězstvími dočasně vyhoupl na čelo tabulky světového šampionátu. Vítězství se dočkal i třetí jezdec týmu KTM, Španěl Julian Simon, který slavil svůj první triumf v Anglii. Druhým místem na německém Sachsenringu se dostal opět do čela Thomas Lüthi, ale jen tři body za ním je Mika Kallio a o další tři body zpět je Gabor Talmacsi. Po řadě pádů a technických problémů se konečně chytil i Lukáš Pešek, tovární jezdec španělské stáje Derbi.

 

V Německu jezdil ve vedoucí skupině a v cíli se mohl radovat ze šestého místa. Patnáctiletý Karel Abraham, jezdící pod hlavičkou CzechGP.com, poznává soupeře, učí se tratě velkých cen, sbírá zkušenosti a pozvolna dává o sobě vědět. Zatím se do všech závodů bez problémů kvalifikoval a už byl několikrát i velice blízko bodovaným pozicím.

 

            Brno nemá jasného favorita. Pro tým Elit je to vlastně domácí Grand prix, Thomas Lüthi má brněnskou trať rád a umí na ni zajet. Stejně dobře zná brněnský automotodrom a jeho záludnosti i Lukáš Pešek. Navíc Derbi zde loni slavila vítězství a jistě dokáží své stroje správně naladit. Tak trochu domácí závod bude Gauloises Grand prix České republiky i pro Maďara Talmacsiho, kterého poženou hlasivky mnoha tisíc maďarských fanoušků. Ale kandidátů na úspěch je mnohem víc. Překvapit může kdokoliv z první patnáctky.

 

 

Pořadí mistrovství světa před GP České republiky:

 

1. Thomas LÜTHI (CH) Honda                            119

2. Mika KALLIO (SF) KTM                                 116

3. Gabor TALMACSI (H) KTM                            113

4. Marco SIMONCELLI (I) Aprilia                        101

5. Mattia PASINI (I) Aprilia                                 100

6. Julian SIMON (E) KTM                                  91

7. Fabrizio LAI (I) Honda                                    88

8. Manuel POGGIALI (RSM) Gilera                    64

9. Tomoyoshi KOYAMA (J) Honda                     52

10. Hector FAUBEL (E) Aprilia                           50

 

19. Lukáš PEŠEK (CZ) Derbi                             18

Karel Abraham (CZ) Aprilia                                0

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Alpe Adria Cup Brno 2005- havárie na startu od Dana Rozkola

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose