www.car.cz
 

Pedrosa zatím ve čtvrtlitrech před Brnem bezchybně
     22.8.2005 10:31 - tisková zpráva


Pedrosa zatím bezchybně

             Po mnoha letech se dvěstěpadesátky staly nesmírně dramatickými. Každý závod se bojuje na ostří nože, až to občas připomíná „malorážky“. Ale vyrovnaností výkonů a skvělými finiši opět kraluje úřadující světový šampión Španěl Dani Pedrosa na Hondě. Dokázal již pětkrát zvítězit a do Brna přijíždí s náskokem padesáti bodů na druhého v pořadí, Australana Stonera.

 

Ten přestoupil z nejnižší objemové třídy z továrního týmu KTM a hned v úvodu šampionátu si připsal na své konto dvě vítězství. Velmi dobře si na novou kubaturu zvykl i loňský mistr světa stopětadvacítek, Ital Andrea Dovizioso, který si drží průběžnou třetí pozici. Ale na své první vítězství ve vyšší třídě stále ještě čeká. Dobře si vedou i další dva nováčci dvěstěpadesátek, jezdci týmu Fortuna Honda, Španělé Jorge Lorenzo a Hector Barbera. V každém závodě bojují na špici, ale na vítězství to ještě nestačilo. Za očekáváním a hlavně za loňskými výsledky zůstává dvojice Sebastian Porto a Randy De Puniet na továrních Apriliích.

 

Zatímco Argentinec Porto loni bojoval o titul mistra světa, letos má na svém kontě jen jedno vítězství a celkově je čtvrtý. Francouz De Puniet má o sedm bodů méně, také jen jedno vítězství a patří mu příčka pátá. Již v průběhu loňského roku avizovala rakouská továrna KTM vstup do vyšší kubatury, do dvěstěpadesátek. Vzhledem k omezeným výrobním kapacitám a lidským možnostem byla premiéra prvního stroje neustále oddalována, až se konečně fanoušci dočkali v britském Doningtonu. Australan Anthony West překvapil již v kvalifikaci patnáctým časem. V deštivém závodě  postupoval startovním polem kupředu jako nůž máslem a po pár kolech vedl. To byla senzace. Ale o vítězství se rozhořel nevídaný souboj. Další dešťový specialista, Francouz Randy De Puniet toužil po letošním prvním vítězství a v posledních kolech nedal Australanovi šanci. I tak bylo pro značku KTM druhé místo při premiéře obrovským úspěchem.

           

V letošním roce startují v této objemové třídě pod hlavičkou CzechGP.com i dva naši stálí jezdci. V holandském týmu Arie Molenaar Racing na stroji Honda Jakub Smrž a na motocyklu stejné značky, ale v týmu Würth Honda BQR, Radomil Rous. V mnoha závodech se jim lepila smůla na paty a i díky zraněním jejich bodová konta nejsou zdaleka podle jejich představ a možností.

 

            Na brněnské trati lze očekávat nesmírně dramatickou bitvu a kandidátů na vítězství je hned několik. Samozřejmě vedoucí jezdec šampionátu a obhájce mistrovského titulu Španěl Dani Pedrosa. Nebo loňský vítěz Argentinec Sebastian Porto. Brněnskou trať dobře umí i Španěl Jorge Lorenzo, vždyť zde loni vyhrál závod stopětadvacítek. Jak chutná vítězství na automotodromu v Brně už ví i Francouz Randy De Puniet.

 

Své první vítězství ve dvěstěpadesátkách chce v Brně získat i Ital Dovizioso. Výhodu domácího prostředí by chtěli využít i oba naši jezdci, Smrž a Rous. Doufejme, že se jim závod podaří a připíší si na svá konta tučné bodové příděly.

 

Pořadí mistrovství světa před GP České republiky:

1. Dani PEDROSA (E) Honda                                        181

2. Casey STONER (AUS) Aprilia                                    131

3. Andrea DOVIZIOSO (I) Honda                        124

4. Sebastian PORTO (ARG) Aprilia                                96

5. Randy DE PUNIET (F) Aprilia                         89

6. Alex DE ANGELIS (RSM) Aprilia                               87

7. Hiroshi AOYAMA (J) Honda                                       87

8. Jorge LORENZO (E) Honda                                       78

9. Hector BARBERA (E) Honda                                     59

10. Simone CORSI (I) Aprilia                                         54

 

20. Radomil ROUS (CZ) Honda                                      8

21. Jakub SMRŽ (CZ) Honda                                         6

 

PR MO


 
 
Fotogalerie:   Alpe Adria Cup od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose