www.car.cz
 

Enge si v Pikes Peaku vylepšil maximum v IRL a dojel šestý
     22.8.2005 10:40 - tisková zpráva


Enge si v Pikes Peaku vylepšil maximum v IRL 

Vysokohorské prostředí poblíž Colorada Tomáši Engemu svědčilo, jezdec týmu Panther Racing si po velmi dobrém výkonu dojel na oválu v Pikes Peak pro šesté místo, které je jeho nejlepším výsledkem za dobu jeho krátkého účinkování v IRL.

Český jezdec odstartoval do závodu ze sedmého místa a přes promíchané pořadí během zastávek v boxech se neustále držel v první desítce. Enge v průběhu závodu neustále zrychloval, o čemž vypovídá i fakt, že své nejrychlejší kolo zajel ve 201 kole, tedy krátce před cílem závodu na 225 kol. Díky rychlosti po poslední zastávce v boxech se Enge propracoval na šesté místo, které už nepustil a na konci závodu už byl těsně za zády pátého Vitora Meiry, ale už neměl čas na předjetí. Další závod je na programu už tento víkend, tentokrát se však nejede na oválu, ale na okruhu Infineon v kalifornské Sonomě.

 

Tomáš Enge: Je to skvělý výsledek, na který jsme všichni čekali celou sezonu. Nebyli jsme si ohledně závodu úplně jisti, protože v trénincích ani kvalifikaci jsme nebyli nejrychlejší. Ale pracovali jsme na tom, vůz jsem v závodu lépe cítil a byli jsme hodně silní.

V závěru jsem se musel snažit šetřit palivo a stále jsme byli velmi rychlí, přesto si myslím, že jsme se mohli dostat na páté místo. Myslím, že hodně lidí šetřilo palivo. Máme velkou radost, protože to je naše nejlepší umístění za celou sezonu. Ale zároveň víme, že náš RockStar Chevy může být lepší a chceme to dokázat hned příští týden na okruhu Infineon Raceway.“

BPA
 
 
Fotogalerie:   Jiří Janák, nový mistr Octávia cupu v Mostě, foto : P. Frýba

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose