www.car.cz
 

OMV World Rallye Team připraven na OMV ADAC Rallye. Pojede Stohl i Vojtěch
     25.8.2005 21:20 - tisková zpráva


u Stohl a Pons absolvovali 150 tréninkových kilometrů
u Cílem zůstat nejlepším soukromým týmem v celkovém hodnocení

OMV Rallye Team (Citroen Xsara WRC) znovu žhaví motory. OMV ADAC Rallye bude pro posádky Manfred Stohl/Ilka Minor a Xavier Pons/Carlos del Barrio poněkud zvláštním závodem seriálu mistrovství světa – posádky i závod mají společného sponzora, společnost OMV. Pro členy OMV World Rallye Teamu to tedy bude závod takřka „na domácí půdě“. To však není jediný důvod, proč mají Stohl a Pons podat maximální výkon.

Před nejdůležitějším závodem mistrovství světa v této sezóně nesmí být nic ponecháno náhodě. Manfred Stohl i Xavier Pons minulý pátek a sobotu pilně trénovali na trati OMV ADAC Rallye a najezdili celkem 150 kilometrů. Po Rallye Monte Carlo to byla pro třiatřicetiletého Rakušana Stohla první příležitost se znovu sžít s asfaltovou vozovkou. Pons jel na tomto povrchu se svým Citroenem Xsara WRC vůbec poprvé.

Po tréninku se zdáli být všichni spokojeni. Stohl: „Po sedmi závodech na štěrku bylo velmi důležité znovu okusit asfalt. Vyladili jsme vůz a před závodem si věříme. Mechanici z Kronos Racing opět odvedli skvělou práci a připravili Xsaru dokonale.“ Pons také získal cenné zkušenosti. „Kromě drobného smyku v poslední zatáčce vše probíhalo hladce. Na asfaltu se teď cítíme jako doma.“

Cíl: zajistit vedoucí pozice mezi soukromými týmy
Xavier Pons má na OMV ADAC Rallye dobré vzpomínky. V minulém roce zde tento pětadvacetiletý Španěl zvítězil v závodu mistrovství sériových vozů. Pons: „Mezi sériovými vozy a závodními speciály jsou samozřejmě nebetyčné rozdíly. Charakter OMV ADAC Rallye nám vyhovuje a věříme, že toho s Xsarou WRC využijeme
. Realistickým cílem je získat první body do letošního mistrovství.“

Manfred Stohl však zatím neměl na OMV ADAC Rallye příliš štěstí. Ale nemá žádný důvod ke zlosti. „Mám ten závod rád. Zvlášť etapy mezi vinicemi mi připomínají domov. I když naše dosavadní výsledky nebyly vynikající, stále věříme, že se v roce 2005 umístíme mezi deseti nejlepšími.“ Pro Stohla je také důležité udržet vynikající sedmé místo v průběžném hodnocení FIA World Rally Championship, stejně jako obhájení prvenství mezi soukromými týmy. OMV World Rallye Team měl nejlepší netovární vůz v Monte Carlu, na Novém Zélandu a v Argentině.
Za OMV Rally Team České republiky poprvé ve světové soutěži Štěpán Vojtěch

u Soutěžní tým OMV z České republiky na startu Rallye OMV ADAC
u Nasazený vůz: Peugeot 206 WRC
u Fanklub přítomen při premiéře na mistrovství světa

Osmadvacetiletý Štěpán Vojtěch se svým spolujezdcem Michalem Ernstem startuje na mistrovství světa v automobilových soutěžích FIA poprvé. Splnilo se mu tím jedno z největších přání. Tuto premiéru mu umožnil jeho dlouholetý sponzor OMV ČR a také podpora předních národních institucí motoristického sportu. Jezdec OMV bude na 11. ročníku soutěžit se svým Peugeotem 206 WRC a doprovázet ho bude jeho padesátičlenný fanklub.

Úspěšná kariéra
Svou kariéru Štěpán Vojtěch zahájil v roce 1994 s Peugeotem 306. V následujících letech jezdil v Toyotě Celica GT a dostal se mezi špičku domácí rally scény. V roce 2002 získal jezdec OMV první zkušenosti s Peugeotem 206 WRC a spolu s Maďarem Balászem Benikem se postaral druhým místem v Rallye OMV 2004 o působivý dvojnásobný triumf v barvách OMV.
Letos se zúčastnil již čtyř významných soutěží, přičemž ve třech z nich obsadil přední místa. V Rallye Mogul Šumava dojel druhý, v Rallye Matador třetí a v Rallye Bohemia skončil celkově na čtvrté příčce.

Sbírat zkušenosti a ujeté kilometry
Štěpán Vojtěch, jeden z předních českých jezdců rally, okusí poprvé atmosféru mistrovství světa. „Splnilo se mi jedno z mých největších přání. Při svém prvním startu na mistrovství světa bych chtěl sbírat zkušenosti a najeté kilometry. Mým přáním by bylo vidět v neděli cílovou rampu Rallye OMV ADAC. 355 kilometrů rychlostních zkoušek, to je pro mě lákavá výzva,“ vysvětluje nováček.

355 kilometrů v 19 speciálních etapách
OMV ADAC Rallye slavnostně odstartuje ve čtvrtek 25. srpna 2005 v Trieru v 20.00
. Od pátku do neděle jezdce čeká 19 speciálních etap o celkové délce 355,40 kilometrů. Celková délka závodu je přesně 1 298,19 km. Průjezd cílovou páskou lze očekávat v neděli 28. srpna v 15.30 opět v Trieru.

OMV Press


 
 
Fotogalerie:   Příbram 2004- Petákova HAVÁRIE

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose