www.car.cz
 

Tomáš Enge si na klasické trati v Sonomě věří
     25.8.2005 21:35 - tisková zpráva


Vozy IndyCar o tomto víkendu vyjedou podruhé v historii mimo ovály a Tomáš Enge má po zisku nejlepšího výsledku kariéry na oválu Pikes Peak v Sonomě značné očekávání.

Enge i týmový kolega Tomas Scheckter vyrostli na klasických tratích a o nadcházejícím víkendu budou mít dobrou příležitost své zkušenosti uplatnit ve druhém závodu IndyCar Series mimo ovály. Poprvé se Indy Racing League vydala mimo ovály letos v dubnu, kdy se jelo na městské trati v St. Petersburgu.

 

V Sonomě se jede na normálním autodromu. Enge tam závodil v roce 2003, kdy dojel čtvrtý v závodu ALMS s vozem Ferrari 550 Maranello. Okruh si vyzkoušel i s vozem IndyCar během krátkého testu na začátku července. Český jezdec má důvod k optimismu, do Kalifornie odjíždí posílen šestým místem z Pikes Peaku a vedle toho předvedl i skvělý výkon v St. Petersburgu, kde v závodu vedl několik kol.

 

Tomáš Enge: „Pro tento závod jsem optimistou hned z několika důvodů. Jde hlavně o to, že v St. Petersburgu jsme měli hodně dobrý vůz a vím, že to bude platit i o tomto víkendu. Dále mám s touto tratí zkušenosti ze závodů GT a také z testu, který jsme tady letos absolvovali. Navíc cítím, že se dostávám do závodového rytmu a po zranění získávám znovu rychlost. Mám dobrý pocit, že náš vůz RockStar bude blízko čela startovního pole a všichni v neděli čekáme skvělý výsledek.“

 

Infineon Raceway v Sonomě poblíž San Franciska je druhým klasickým okruhem, na který letos šampionát IRL vyrazí. Okruh byl vybudován v roce 1968 a v jeho blízkosti je mnoho vinic. Příznivé klima Kalifornie z něj dělá jednu z nejvytíženějších tratí na světě, závodní aktivity na něm probíhají 340 dnů v roce. Vozy IndyCar mění pro závody na klasických tratích mnoho dílů, aby vozy zvládly odlišné nároky okruhů proti oválům.

 

Infineon Raceway

 

Délka okruhu:                          2,3 míle, 12 zatáček

Loňský pole position:   první závod

Loňský vítěz:                           první závod

 

Časový program (SLEČ)

 

Pátek 26. srpna
18:30-20:30     Volný trénink

23:00-00:00     Volný trénink

 

Sobota 27. srpna

18:30-19:30     Volný trénink

21:30-22:45     Kvalifikace

 

Neděle 28. srpna

01:30-02:00     Závěrečný trénink

21:45               Start závodu na 100 kol

 

Přímý přenos na programu Galaxie sport začíná ve 21:35.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Tomáš Enge a IRL 2005, Richmond, foto archiv BPA

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose