www.car.cz
 

Roman Kresta po první etapě Německé rallye šestý . Slušné
     27.8.2005 06:45 - tisková zpráva


Velmi dobrým výkonem vstoupila do úvodního dne Rallye Deutschland česká posádka týmu BP-Ford Roman Kresta a Jan Tománek, po šesti rychlostních zkouškách jim patří šesté místo hned za kolegy Toni Gardemeisterem a Jakke Honkanenem.

Jedenáctý podnik letošního světového šampionátu v rallye je první asfaltovou soutěží od prvního závodu sezony v Monte Carlu. Děj se odehrává v okolí Trevíru, nejstaršího města Německa poblíž hranic s Lucemburskem. Dnešní program ve vinařské oblasti Mosel. Hrbolaté a úzké cesty byly tvořeny rychlými rovinkami dělenými ostrými vracečkami a křižovatkami, výhled ztěžovaly vzrostlá vína. Dvě identické smyčky tří rychlostních zkoušek zahrnovaly 119,38 ostrých kilometrů.

Včerejší silný déšť po sobě zanechal mokré skvrny v místech, kde zasahoval stín, ale s postupným rozpadnutím oblačnosti a stoupající teplotou za obecně relativně chladného dne cesty oschly. Gardemeister i Kresta po celý den zvolili suché pneumatiky Michelin, Fin si však dopoledne vybral měkčí verzi.

Kresta jede v Německu poprvé po osmizávodové pauze se svým stálým spolujezdcem Tománkem, který pauzíroval kvůli poranění krku. Česká posádka byla po dopoledním programu pátá. „V první etapě jsem prožil na blátě několik děsivých okamžiků, ačkoliv jsem nijak neriskoval,“ řekl devětadvacetiletý Kresta. „Ve druhé zkoušce jsem docela tvrdě narazil do příkopu, ale nebyl to problém. Ve třetí erzetě jsem dost dlouho jel za Manfredem Stohlem, protože on boural a na trať se vrátil těsně přede mnou. Na cestě bylo hodně lidí, kteří se snažili mít dobrý výhled na Manfreda a vůbec si nevšimli, že jsem těsně za ním. Škoda, že jsem neměl volno, protože podmínky perfektně vyhovovaly zvoleným pneumatikám.

V první odpolední zkoušce ztratil Kresta 20 sekund. „Byl jsem příliš rychlý v brzdné zóně pro dlouhou kombinaci levá-pravá. Dostal jsem smyk a Janovou stranou vozu jsem narazil do několika balíků slámy. Měl jsem docela štěstí, že mě to nestálo více času, ale byl bych rád, kdyby k té chybě nedošlo, protože si myslím, že bych jinak byl dneska celkově čtvrtý,“ dodal český jezdec.

Výsledky po první etapě:

1.  S Loeb/D Elena                          F       Citroen Xsara            1hr 09min 54.0sec 
2.  F Duval/S Smeets                      B       Citroen Xsara           1hr 10min 05.7sec 
3.  M Grönholm/T Rautiainen          FIN    Peugeot 307              1hr 11min 05.5sec 
4.  P Solberg/P Mills                        N       Subaru Impreza   1hr 12min 19.1sec 
5.  T Gardemeister/J Honkanen    FIN    Ford Focus RS    1hr 12min 25.0sec 
6.  R Kresta/J Tománek                 CZ     Ford Focus RS    1hr 12min 31.2sec 
7.  M Märtin/M Park                         EE     Peugeot 307              1hr 12min 38.5sec 
8.  G Galli/G D'Amore                       I         Mitsubishi Lancer        1hr 12min 45.5sec
9.  A Schwarz/K Wicha                    D      Skoda Fabia              1hr 13min 27.6sec 
10 D Solà/X Amigo                         E       Ford Focus RS    1hr 13min 27.8sec  

BPA


 
 
Fotogalerie:   Rallye Deutschland 2005 WRC - Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose