www.car.cz
 

Sezónu ukončí Horácká rallye. Trať se vrací i třeba do Okříšek
     28.8.2005 18:40 - tisková zpráva


    XVI.  HORÁCKÁ   RALLY

                                              21. – 22. října  2005                           

GLOBAL ASSISTANCE Mezinárodní mistrovství České republiky v rally  (e)                                                                                                                           

 

 
Sezóna v automobilových  soutěžích je v plném proudu. Vyvrcholením celé soutěžní sezóny bude tradiční, již XVI.ročník Horácké rally, který se uskuteční v Třebíči ve dnech 21.-22.října 2005.

 

Letošní Horácká rally je součástí GLOBAL ASISSTANCE Mezinárodního mistrovství ČR v rally pro rok 2005 a její výsledky jsou automaticky započítávány všem jezdcům. Dále se soutěž započítává do Mistrovství Čech v rally, Mistrovství Moravy v rally, Dámského poháru v rally. Letošní soutěž je pro budoucnost Horácké rally významným mezníkem, neboť se jede i jako kandidátský závod pro zařazení do FIA Evropského poháru v rally – východ.

 

Celkově se pak ještě jede o Putovní pohár HR Třebíč, věnovaný hejtmanem Krajem Vysočina, který převzal i záštitu nad touto soutěží. Významným partnerem je nejenom Kraj Vysočina, ale stejnou měrou i Město Třebíč, které svou podporou pomáhá při zajištění celé akce.

 

Letošní soutěž dodržuje tradiční koncepci Horácké rally, páteční odpolední start s první etapou, zahrnující oblíbené noční rychlostní zkoušky a se sobotní druhou etapou, jedoucí se po celý den.V současné době probíhají poslední povolovací řízení celé letošní tratě, na jejíž podobě pořadatelé z Auto klubu elektrárna Dukovany pracují již od jarních měsíců.

 

Délka celé soutěže dosahuje délky 745 km a bude obsahovat celkem 20 rychlostních zkoušek o celkové délce přes 191 kilometrů. V první etapě čeká soutěžící zhruba 84 ostrých kilometrů v celkem osmi rychlostních testech, zbývajících dvanáct pak jezdce čeká v sobotu s délkou cca 107 km. Centrum soutěže je jako již tradičně situováno v Třebíči na Karlově náměstí, odkud první soutěžní posádka odstartuje do soutěže přesně ve 13:45 hodin. Na cílové rampě pak bude vítěz Horácké rally uvítán v sobotu v 18:44 hod.

 

Vzhledem k pozdějšímu času cíle soutěže než v uplynulých létech, plánují pořadatelé novinku, která především potěší diváky na Karlově náměstí. Tou bude vyhlášení vítězů přímo na cílové rampě, ihned při příjezdu jezdců do cíle  závodu. Díky tomuto bude již od čtvrtka postavena nová rampa, na které bude v tento den i tradiční předstartovní představení nejzajímavějších a nejúspěšnějších posádek letošního ročníku, samotný start s vystoupením mažoretek a již zmiňované vyhlášení vítězů s předcházejícím programem.

 

Startovní rampa však není jedinou novinkou XVI.ročníku. Jako již v minulých dvou ročnících bude servis soutěžících situován do prostor vojenského letiště Náměšť nad Oslavou. Novinkou však je i zde umístěné uzavřené parkoviště po páteční etapě. Znamená to tedy, že cíl první a začátek druhé etapy se uskuteční právě v prostorách letiště a posádky tak nebudou absolvovat přejezd do parkoviště v Třebíči, jak bylo v minulosti zvykem.

 

V pátek se na letišti uskuteční i přeskupení první etapy, přeskupení v etapě druhé bude stejné jako v minulém ročníku, tedy v blízkosti náměstí v Hrotovicích. Trať soutěže zachovává zhruba stejný rámec jako v loňském roce, kromě jedné rychlostní zkoušky zůstávají všechny úseky stejné, včetně velmi populárního a divácky atraktivního testu na okraji Třebíče.

 

 Novinkou a nutno říci že pro jezdce velmi zajímavou, je opětovný návrat tratě do okolí Okříšek, na rychlostní zkoušku, která dle vyjádření mnoha předních jezdců, patřila v minulosti do „zlatého fondu“ rychlostních zkoušek celého seriálu.

 

Horácká rally si za uplynulých patnáct ročníků získala velkou řadu příznivců nejen ze strany jezdců, ale i ze strany diváků, kteří do Třebíče pravidelně přijíždějí. Horácká rally je již tradiční součástí prestižního seriálu mezinárodního mistrovství republiky v rally a své pevné místo má i v kalendáři významných sportovních událostí jak přímo v Třebíči, tak i ve sportovním kalendáři Kraje Vysočina.

 

 

 Miloš Morávek

                                                                                                                   tiskové středisko HR


 
 
Fotogalerie:   Barum rally Zlín 2005 od Pavla Paláčka

 
zvětšit
Pech

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose