www.car.cz
 

Tomáš Enge na klasickém okruhu v Sonomě vylepšil svém maximum v IRL - pátý
     29.8.2005 10:13 - tisková zpráva


Enge znovu vylepšil své maximum

Tomáš Enge po celý závod na klasickém okruhu v Sonomě bojoval o čelo závodu a 13 kol jel na prvním místě. V cíli závodu dojel na pátém místě a znovu vylepšil své maximum v IRL.

Český jezdec do závodu vyrazil ze čtvrtého místa a v úvodních kolech se propracoval na třetí příčku. Po své první zastávce se ve 33. kole dostal do vedení a postupně si budoval až šestisekundový náskok. Enge dokázal po 13 kol odolávat tlaku pozdějšího vítěze Tony Kanaana i přesto, že ve 38 kole dostal smyk.

 

Podruhé tankoval ve 47. kole a následně pokračoval v tažení na čelní příčky až do další žluté fáze. Tým RockStar se poté rozhodnul v 53. kole pro zastávku pouze pro doplnění paliva, aby byla jistota, že Enge dojede do cíle.

 

Pro Engeho je páté místo dalším vylepšením maxima v IRL, kterého dosáhnul jen týden po šestém místě v Pikes Peaku. První umístění mezi nejlepšími pěti jezdci závodu IRL českého jezdce výrazně přiblížilo druhému místu v hodnocení nováčků. Enge byl zároveň ve vedení obou dosavadních letošních závodů IRL na klasických okruzích. Americká série má o nadcházejícím víkendu pauzu a další klání proběhne 11. září v Chicagu, tedy přesně v den Engeho narozenin.

 

Tomáš Enge: „Vůz RockStar byl dneska zkrátka skvělý a musím poděkovat všem mým chlapcům a zvláště mému inženýrovi Andy Bormemu. Ve srovnání s tím, kde jsme tento víkend začali, je to úžasný výsledek pro náš tým Panther. Vím, že jsme byli jen pátí, ale i tak je to skvělý výsledek.

V průběhu závodu jsem měl dva lehké kontakty a jeden smyk a při odlišné strategii s palivem jsme museli udělat jednu zastávku navíc. (Ohledně smyku) Chtěl jsem mít co největší náskok na Tony Kanaana a ztratil jsem jen pár sekund, pozici jsem udržel. Po smyku byly cítit menší vibrace, ale pořád jsem se snažil jet co nejrychleji. Budeme pokračovat v postupu vpřed a stále věřím, že ještě v této sezoně můžeme vyhrát závod.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   FIA GT v Brně 2005 - zákulisí od Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose