www.car.cz
 

Michal Bursa slavil pěkné desáté místo v závodu BMW Power Cupu v Brně
     30.8.2005 00:58 - tisková zpráva


Michal Bursa po vynikajícím výkonu v kvalifikacích slavil desáté místo v závodu BMW Power Cupu, který se jel v rámci Grand Prix České republiky na Masarykově okruhu v Brně.



Motocyklový závodník Michal Bursa nastoupil po letní přestávce, vyplněné léčbou zraněného malíčku po pádech v Assenu a Sachsenringu, k dalšímu závodu prestižního BMW Power Cupu, jenž se tentokrát konal na domácím okruhu v Brně. Jezdec týmu KL Intermoto Team Elit nastoupil po velmi dobré kvalifikaci do nedělního závodu s odhodláním konečně pokořit smůlu, která jej v letošní sezóně prozatím ve všech závodech provázela.

 

Po vydařeném startu se dostal Michal Bursa do skupiny, která bojovala od sedmé pozice výše. Souboj o každou zatáčku sváděl pražský jezdec především se Švédem Lindholmem, Švýcarem Hofmannem, Němcem Barthem a Španělem Nionem. V polovině závodu přišla bohužel jediná chyba, která stála našeho jezdce v tomto šampionátu důležité sekundy. V poslední šikaně před cílovou rovinkou vypadla na Michalově BMW K 1200R rychlost, což zapříčinilo drobnou, ale pro vývoj závodu podstatnou ztrátu.

 

Michal Bursa však svůj boj nevzdával.  O své místo se během následujících dvou kol hlasitě přihlásil tím, že své soupeře dojel a opět se zapojil do ostrého souboje, který vyústil nesmiřitelnou bitvu s Markusem Barthem, s nímž si Michal Bursa po vzájemném kontaktu při výměně pozic několikrát odřel kapotáž motocyklu. V závěru závodu se však projevilo nedoléčené zranění malíčku a Michal Bursa musel kvůli silné bolesti zvolnit. I přesto dokázal po výborném výkonu udržet vynikající desáté místo, které mu přineslo prvních šest bodů do celkového hodnocení letošního BMW Power Cupu.

 

Michal Bursa

Již samotná kvalifikace byla super, dokázal jsem zajet čas 2:12,8, což je s tímto motocyklem pro mne naprosto nečekané. Bohužel již v kvalifikaci se ukázalo, jak hodně mě bude brzdit nedoléčený malíček, protože už po čtyřech kolech to hrozně bolelo. Bolest se dostávala do všech prstů a tak jsem do závodu nastupoval s tím, že jsem absolutně nevěděl jak dlouho budu moci závodit.

 

Start do závodu jsem měl dobrý a cílem prvního kola jsem projížděl na jedenáctém místě. Chytil jsem se skupinky, která bojovala o sedmé místo. Byl to opravdu úžasný souboj, předjíždělo se v každé zatáčce. Bohužel přišlo šesté kolo a s ním i chyba, kdy mě vypadl v poslední šikaně kvalt. Za dvě kola jsem je stáhnul a opět bojoval o místo v desítce. S Markusem Barthem jsme si to dávali opravdu hodně tvrdě, minimálně třikrát došlo ke kontaktu až nám z toho praskaly lamináty.

 

V posledních kolech mě už hodně bolela ruka a tak jsem se především soustředil na dokončení závodu. S výsledkem jsem spokojený, konečně přišla odměna za velké úsilí, které já a moji partneři do tohoto sportu dáváme. Právě bez podpory mých partnerů a sponzorů bych tohoto výsledku nedosáhl a proto mé poděkování patří vedle mého týmu právě jim.

 

Výsledky závodu BMW Power Cup v Brně:

  1.- Arturo Tizon (FRA) 13 kol

  2.- Rico Penzkofer (GER) +3,900

  3.- Roberto Panichi (ITA) +5,816

  4.- Mauro Lucchiari (ITA) +7,384

  5.- Stephane Mertens (BEL) +8,443

----------------------------------------

10.- Michal Bursa (CZE) +29,483

 

 

 

 

PR Moto Road Racing Agency

 

 

http://racing.motorkari.cz

www.bursa-michal.cz


 
 
Fotogalerie:   GP Brno 2005 od Libora Zhoře

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose