www.car.cz
 

Vranov u Brna uvidí světové sajdkáristy i čtyřkolky. Už v sobotu !!!
     31.8.2005 23:16 - tisková zpráva


Světový vzorek
Ve spolupráci se sajdkárkrosovým spolujezdeckým „světoběžníkem“ Milanem Gažíkem se podařilo získat pro start ve Vranově u Brna několik opravdu prvotřídních posádek. Například Němec Marko Happich přijede s vizitkou loňského světového vicemistra, který po třetím místě v nedávném závodě v Litvě je v letošním mistrovství světa zatím šestý.

Jeho velkým rivalem bude v sobotu další německý bývalý vicemistr světa Alois Wenninger a trio světových medailistů doplní jejich krajan Dietmar Schmidt. Ten loni ve Vranově třídu sajdkárů celkově vyhrál a potvrdil tak, že se v seznamu vicemistrů světa neocitl náhodou. Jeho spolujezdcem bude, stejně jako při loňském vranovském triumfu, už zmíněný matador Gažík.

O přední místa se v obou jízdách sajdkárů poperou i české posádky. Bratři Rozehnalovi si v letošním mistrovství světa vedou velmi dobře a drží průběžnou jedenáctou příčku, sedmnáctý stupínek mezi absolutní elitou patří zatím sourozencům Čermákovým, kteří si začátkem tohoto týdne jako aperitiv dopřáli volný mezinárodní závod v Anglii.

„Start zahraničních posádek tak vysokých kvalit určitě zamíchají pořadím ve Vranově   a tím pádem i soubojem o titul. Pro diváky to však bude velice atraktivní,“ předvídá Václav Rozehnal.

Čtyřkolky společně
Také jezdce čtyřkolek čekají ve Vranovském žlebu dvě samostatně bodované jízdy. Terénní čtyřkolky jsou v šampionátu rozdělené na třídy do 450 ccm a Open, startují společně, ale s oddělenou klasifikací.
 Ve třídě do 450 ccm zuří permanentní bitva mezi Pavlem Ulmanem (216 bodů) a Josefem Císařem, který nasbíral zatím o bod méně. S poněkud větším bodovým rozdílem vede třídu Open Štěpán Horák, jásat však ještě nemůže.

Tomáš Jahn číhá na druhém místě se ztrátou 24 bodů, přičemž do konečného účtu zbývá po dvou jízdách ve Vranově u Brna a v Březové nad Svitavou. O konečné třetí místo se poperou zejména Jaroslav Vopršal a Tomáš Pokorný z HOŠEK SUPERMOTO TEAMU, který to ze svého bydliště v Lelekovicích má coby kamenem dohodil.

Čtyřkolky kontra sajdkáry!   
Sobotní pořad uzavřou ve Vranovském žlebu dva vložené smíšené závody sajdkárů a čtyřkolek, představující podle dostupných pramenů přinejmenším evropskou raritu. První MIX SUPERFINÁLE  pod názvem „Pohár společnosti VESELÝ“ pojedou jezdci čtyřkolek a sajdkárkrosové posádky, které se v odpoledních závodech o mistrovské body umístili na spodních příčkách, zatímco jejich úspěšnější soupeři budou v závěru dne bojovat v MIX GRANDFINÁLE o „Pohár CYRRUS“.

FORSAGE


 
 
Fotogalerie:   Rakušan R. Stohl v Dubaji 2004

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose