www.car.cz
 

Vrchol sezóny v MOSTU je připraven: MATADOR Czech Truck Prix se blíží
     31.8.2005 22:06 - tisková zpráva


Tři dny zbývají do startu největšího podniku sezóny na mosteckém Autodromu Duhové Energie. Český podnik FIA Evropského poháru tahačů bude mít letos rekordní účast a odpovídá tomu také stávající stav příprav v parkovišti závodních strojů na okruhu.

 

Jako obvykle tady už od pondělka začalo růst celé velké stanové město. Prostor parkoviště je přesně rozparcelován a jakmile začnou od středečního odpoledne najíždět jednotlivé týmy, pořadatelská služba je bude směrovat do jejich vymezených prostorů.

 

 „Fakt, že tolik účastníků poháru tahačů zde v Mostě zatím ještě nestartovalo, nás pochopitelně těší, ale museli jsme kvůli tomu i pozměnit harmonogram celého víkendu. Rychlé kapotované motokáry ze seriálu Superracekart jsme z programu letošního víkendu museli vyřadit a pořadatelům tohoto závodu jsme s politováním sdělili, že bychom jim nemohli tentokrát zajistit dostatečně důstojné podmínky.

 

Domluvili jsme se na změně a svůj mostecký podnik zde tedy odjedou za tři týdny při posledním podniku sezóny, což bude ČEZ Race Weekend 23. – 25. září,“ řekl sportovní ředitel AUTODROMU MOST Gerhard Ittner.

 

Víkend trucků bude v Mostě letos skutečně velkolepou podívanou. Nejde totiž jen o počet přihlášených jezdců, ale i o fakt, že zde poprvé budou tahače používat novou Carecovu šikanu. Fámy, které se objevily během sezóny a mluvily o tom, že pro tahače se použije starý profil trati s jemnou vlásenkou, retardérem na konci cílové roviny, jsou skutečně jen lidovou tvořivostí.

 

Homologace trati typu B a okruhová licence jsou vydány výhradně pro profil s novou zatáčkou a všichni jezdci při podnicích pod záštitou národních i mezinárodních sportovních autorit se této situaci musí přizpůsobit. O to zajímavější podívaná čeká diváky na svahu v prostoru nad novým prvkem zdejší závodní dráhy.

 

Právě zde se totiž dá očekávat mnoho soubojů na brzdy a pochopitelně také kontakty silných závodních strojů. Dá se připomenout i fakt, že hned v prvním letošním závodě Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu, který se zde jel v polovině května, došlo právě v tomto místě po startu k velkému hromadnému karambolu.

 

Závěrečné dva závody letošního ročníku poháru octavií budou tedy velice důstojným partnerským podnikem poháru tahačů a jako třetí, ale neméně důležitá kategorie se divákům v Mostě představí seriál sportovních vozů a prototypů Sports Car Challenge 2005.

 

V něm má tentokrát startovat dokonce 24 speciálů, takže i v tomto případě bude kvalitní podívaná zaručena.

 

Podle nového časového harmonogramu víkendu startují oficiální první tréninkové jízdy  už v pátek ve 14,00. Program sobotních i nedělních tréninků a závodů začíná už ráno v 8,00.

 

(30.8. 2005)

 

 

 

Další informace:       Dušan Matouš

                                                                      http://www.autodrom-most.cz


 
 
Fotogalerie:   Barumka 2005 od sportfoto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose