www.car.cz
 

Ve Vyškově už je rušno ! Přijeli Pech, Vojtěch i Kopecký…
     2.9.2005 13:03 - Pavel Jelínek


Již jen hodiny zbývají do startu XIV. ročníku vyškovské Böttcher rally, která má letos statut Mistrovství ČR ve sprintrally a MČR v rally historických automobilů, zároveň se také započítává i do Regionálního mistrovství Moravy v rally.

 

Od čtvrtečního dopoledne si většina přihlášených posádek na Městském úřadě ve Vyškově vyzvedla itinerář - dosud se již prezentovalo 78 posádek se soudobými vozy a 16 dvojic závodících s veterány. Z favoritů již po Vyškově jezdí Václav Pech, Štěpán Vojtěch, domácí Jiří Volf a Eddy Schlager, Jan Kopecký a další. Omluva naopak pořadatelům přišla od Milana Chvojky, na start se nepostaví ani Leoš Flídr (poškození vozu při testování), Jiří Rozsypal, Pavel Schwarzer, Rado Čikor, Pavel Kestler, či historik Antonín Blažek. Svou účast jako jezdec odvolal i Aleš Jirátko, který si však podobně jako v Horažďovicích přisedne na „horké“ sedadlo spolujezdce k Michalu Sumovi, a na startu by tudíž chybět neměl.

 

Diváci se naproti tomu budou muset obejít bez Viktora Szabó. S „jeho“ Octavií WRC by se měl představit novic mezi „velkými kluky“ Jiří Vlček, po tří měsíční závodní pauze se na startu objeví domácí Eddy Schlager, který také okusí vůz nejsilnější třídy, v tomto případě se ovšem bude jednat o vůz Mitsubishi Lancer.

 

Na rozpravu s jezdci dorazila jediná posádka – Antonín Tlusťák s Vlastimilem Dědicem. Zádveřická dvojice musí (podobně jako třeba na Bohemii) řešit svůj problém v podobě nádrže s nízkým objemem, dle rozhodnutí ředitele rally by tedy měla na trati ještě přibýt jedna tankovací zóna. Antonín Tlusťák dále řekl, že rychlostní zkoušky jsou pěkné a zajímavé, snad jen let nad Orlovicemi by možná snesl nějaký retardér, naproti tomu zamotání kolem autobusové točny přímo v Orlovicích se mu zdá být ne zrovna nutné. Jisté je, že část Orlovické RZ stráví se svým vozem v omezovači otáček…

 

V centru rally je již opravdu rušno. V pátek od 9:00 do 10:00 hodin si opozdilé posádky ještě mohly vyzvednout na ředitelství rally itinerář, od 13:00 až do 18:00 hodin čeká na soutěžící administrativní přejímka, technická přejímka je pak naplánována od 13:30 do 18:30 hodin. V 19:00 hodin proběhne na Masarykově náměstí ve Vyškově představení vybraných posádek. Start vlastní soutěže je naplánován na sobotu 3. září v 8:30 hodin, v cíli se pak první dvojice objeví v kolem 15. hodiny.

 

Veškeré potřebné informace o soutěži jsou aktuálně k dispozici na internetových stránkách Hanáckého rally klubu www.rallyvyskov.cz.

 

 

Tisková informace BÖTTCHER RALLY 2005 číslo 6

Ve Vyškově 2. září 2005

 

                                                                                   Jiří Dokulil       


 
 
Fotogalerie:   Rallye Pelhřimov 2005, foto Dan Rozkol

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose