www.car.cz
 

První volné tréninky trucků v Mostě odstartovaly víkend
     3.9.2005 10:37 - tisková zpráva


Během pátku se na mosteckém Autodromu Duhové Energie odehrál prolog velkého klání tahačů. Trucky a speciály ze Sports Car Challenge vyjely do prvních volných tréninků. Octavie z nejprestižnějšího domácího poháru čeká kvalifikační den v sobotu.


Čekalo se především na to, jak budou vypadat nejlepší dosažené časy trucků, aby bylo možné odvodit alespoň přibližnou podobu nového traťového rekordu pro tahače, který bude ustaven v některé z následujících oficiálních kvalifikačních, či měřených jízd. Podle očekávání se nejlepší časy pohybovaly okolo 2 minut a 9 sekund.

Nejlepší neoficiální čas pátku ovšem zajel ve své skupině Egon Allgäuer (MAN), který lehce přesáhl hranici 2 minut a 7 sekund! V ostatních jízdách zajeli nejlepší kola Adam Lacko, Gerd Körber a David Vršecký na Buggyrách.


Volné a kvalifikační tréninky jedou tahače rozděleny do dvou skupin, aby na trati nebylo tak těsno a každý měl šanci trefit se do kola, v němž mu nebude na trati překážet nikdo ze soupeřů. Na dvě skupiny bude pole rozděleno také pro kvalifikační závody. Teprve do pohárového závodu postoupí dvanáct nejrychlejších pilotů z obou skupin a těchto 24 tahačů bude bojovat o body z jednoho startovního roštu.

 "Tohle opatření je v reglementu poháru z bezpečnostních důvodů a jde prostě hlavně o dodržení maximální propustnosti trati pro daný typ strojů. Ta pro náš okruh v případě tahačů činí právě 24," vysvětlil sportovní ředitel mosteckého okruhu Gerhard Ittner.


Dvě volné tréninkové jízdy absolvovali také účastníci Sports Car Challenge 2005, ale ani Bob Sinclair (JADE Nissan), ani stávající držitel traťového rekordu Peter Milavec (Lola F 3000) se nepřiblížili k hodnotě 1 minuta a 30 sekund. Jak už zaznělo, teprve od soboty se do mosteckých bojů vloží také pohárové speciály z Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu, které čeká dopoledne volný trénink a odpoledne pak měřený trénink a pak atraktivvní duel deseti nejrychlejších jezdců, kteří budou smět vyjet každý ještě  k jednomu ostrému kolu, aby ve hře nervů pod názvem Superpole prokázali své kvality.


Stanové město v paddocku už je dostavěno a na diváckém svahu dnes probíhaly poslední přípravné práce na dokončení infrastruktury a atrakcí pro diváky, kterých je tentokrát očekáváno skutečně hodně. Pořadatelé jsou připraveni na velký nápor motoristických fanoušků z celé Evropy připraveni skutečně dobře a tak všechno může začít.

 MATADOR Czech Truck Prix 2005 startuje a zve všechny příznivce těžkotonážního motorsportu ke svému sledování.
Výsledkové listiny

PR


 
 
Fotogalerie:   SCC - sportovní prototypy v Mostě, srpen 2005 od Vl. Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose